Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon opent vestiging in Canada

Engcon opent vestiging in Canada

Engcon North America Inc. bestaat uit een verkoopkantoor en een magazijn in Connecticut. Gezien de groeiende verkoop in Noord-Amerika, neemt Engcon nu de volgende stap en opent een vestiging in Canada.

De activiteiten in Connecticut richtten zich vooral op de negen oostelijke staten in de VS, maar dankzij machinebeurzen, sociale media en referentieklanten zijn er uit heel Noord-Amerika bestellingen binnengekomen. De verkoop en assemblage vanuit de vestiging in Connecticut bracht geografische uitdagingen met zich mee. Daarom opent Engcon North America nu een vestiging in Montreal (Canada), met Frans- en Engelssprekend personeel.

“Het is belangrijk om ons bedrijf op de Canadese markt te vertegenwoordigen. Het centrale punt voor Engcon North America blijft Connecticut, maar met tweetalig personeel in Montreal benaderen we de Canadese markt op meerdere manieren”, zegt Morten Solgaard, Managing Director bij Engcon North America.

Morten Solgaard is verantwoordelijk voor de vestiging in Montreal, de twaalfde inmiddels. Eerder opende Engcon vestigingen in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Korea. 

“We hebben goede ervaringen met lokale vestigingen. We zijn ons ervan bewust dat elk land eigen bepalingen, transportoplossingen en taalwensen heeft. Onze vestiging in Canada biedt onze klanten en Engcon zelf dan ook veel voordelen”, zegt Morten Solgaard. 

Kantoor in Canada met manager en verkopers

In eerst instantie zal Engcon Canada worden bemand door de manager Anthony Wolch en een verkoper die momenteel wordt geworven. Bij het kantoor in Montreal zal ook een magazijn worden ingericht voor opslag van de meest voorkomende reserveonderdelen. Eventuele aanvullende onderdelen kunnen vanuit het magazijn van Engcon North Americas in Connecticut worden geleverd.

“Mijn belangrijkste taak is de ontwikkeling van bestaande en nieuwe klantenrelaties, en de uitbreiding van het netwerk met servicepartners. Op dit ogenblik hebben we drie servicepartners maar we hebben er meer nodig”, vertelt Anthony Wolch.

De Franse achtergrond van Anthony Wolch vormt uiteraard een voordeel in het Franstalige gedeelte van Canada. Zijn Engels is na alle jaren werken voor Engcon ook in orde:

“Engcon is een internationale onderneming en Engels is binnen het concern de voertaal, dus ik spreek net zo gemakkelijk Engels als Frans”, zegt Anthony Wolch.

Engcon biedt nieuwe mogelijkheden voor Canadese ondernemers

Anthony Wolch is er van overtuigd dat de automatische snelwissels en draaikantelstukken van Engcon in combinatie met de andere doordachte uitrustingsstukken van het bedrijf, de Canadese ondernemers nieuwe mogelijkheden bieden om nieuwe soorten opdrachten aan te nemen, met een hogere winstgevendheid als resultaat. 

“Zodra ondernemers de voordelen ontdekken van een Engcon draaikantelstuk en het automatische snelwisselsysteem EC-Oil (waarbij een machinist hydraulische uitrustingsstukken kan aankoppelen zonder de cabine te verlaten), begrijpen ze dat deze producten hun werk winstgevender maken”, eindigt Anthony Wolch.

Feiten engcon Canada Inc:

Vestiging zomer 2021.
Werkzaamheden: Verkoop, support en magazijn.
Adres: 4000-1, Place-Ville-Marie, QC, Montréal H3B 4M4.
Emailadres: canada@engcon.com

Website: engcon.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.