Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon ontwikkelt eigen kantelsensor voor graafsystemen

Engcon ontwikkelt eigen kantelsensor voor graafsystemen

Engcon, ’s werelds grootste fabrikant van draaikantelstukken, ontwikkelt nu een eigen kantelsensor die geschikt is voor de meest gebruikte graafsystemen op de markt. Deze ontwikkeling leidt tot een duidelijkere interface, een goedkopere installatie en eenvoudigere support.

Draaikantelstukken van Engcon van het formaat EC209 en daarboven zijn sinds een aantal jaren compatibel met de grootste (ook automatische) graafsystemen op de markt . Nu zet engcon de volgende stap met de ontwikkeling van een volledig eigen kantelsensor.

“Onze draaikantelstukken werken al goed samen met de graafsystemen op de markt. De interface willen we nu vernieuwen, door gebruik van onze eigen kantelsensor“, vertelt Peter Huczkowsky, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de besturingssystemen en overige elektronica van Engcon.

Peter Huczkowsky licht toe dat de interface state of the art wordt, doordat Engcon alle benodigde technologie levert. Naast het draaikantelstuk levert engcon dus ook de bekabeling van het besturingssysteem van de DC2 tot in de cabine, waar het graafsysteem wordt aangesloten. Dat bespaart ook tijd en draagt bij aan lagere installatiekosten.

EC209

In de loop van 2019 zullen er tests worden uitgevoerd. Engcon verwacht dat de eigen kantelsensor voor de jaarwisseling 2019/2020 gereed is en compatibel zal zijn met de meest voorkomende graafsystemen op de markt.

“Ook de integratie van de graafsystemen wordt eenvoudiger en goedkoper, omdat de kantelsensor standaard zal worden opgenomen in de montagesets van het engcon positioneringssysteem (ePS)”, aldus Peter Huczkowsky.

De kantelsensor van engcon kan achteraf worden gemonteerd op Engcon-draaikantelstukken vanaf de EC209 tot de EC233.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.