stig.engstromengcon.se1-kopieren-kopieren
00:59
19-12-2018

Engcon: Nultolerantie wat betreft vallende bakken

Er wordt wel eens gezegd dat politiek iets is dat je wilt. Dat geldt mijns inziens ook voor ondernemerschap. We runnen bedrijven omdat we iets willen.

Het draaikantelstuk dat in 1990 leidde tot de oprichting van engcon kwam tot stand omdat ik een technisch probleem wilde oplossen. Een paar decennia later kan ik zien dat er veel is gebeurd, niet alleen wat betreft de verdere ontwikkeling van het concern, maar ook met de productsystemen en de bedrijfsoplossingen die door ons over de hele wereld worden aangeboden. Maar ik weet ook dat we er nog lang niet zijn. We willen

Nultolerantie inzake bedrijfsongevallen is al gedurende een langere periode een veelbesproken onderwerp. Maar het enige dat tot nu toe nul is, is het aantal concrete resultaten van deze discussies.

Binnen onze niche, graafmachines en snelwissel, is ook niet veel gebeurd.

Dit kan natuurlijk afhankelijk zijn van het feit dat besluitvormingsprocessen ingewikkeld zijn, dat de betrokken partijen veel hebben in te brengen en dat er veel verschillende meningen bestaan. Als we resultaten willen bereiken, mag gebrek aan verstandhouding echter geen hinder vormen voor de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden.

Terwijl er in Zweden niets gebeurt, heeft het Noorse verbond voor Machine Wholesale Federation een belangrijke stap in de juiste richting genomen door aanbevelingen aan te kondigen voor strengere veiligheidseisen dan de eisen die in internationale normen worden vermeld. Voorbeelden uit de automobielindustrie laten zien dat grote veranderingen binnen korte tijd mogelijk zijn, als de wil daartoe maar bestaat. Hoewel de meeste onder ons die een nieuwe auto hebben gekocht nog nooit van adaptieve snelheidsregeling via radar hadden gehoord, is dit tegenwoordig meer of minder standaard in alle nieuwe auto’s, zowel grote als kleine. Het ging snel, maar nog belangrijker; het veiligheidswerk focuste op de juiste dingen, namelijk het

GROND/WEG/WATERBOUW partners

SAES International BVInfraTech 2019 volgeboekt