Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

Engcon North America zet volgende stap voor groeitraject

Ondanks de uitdagende situatie door COVID-19 neemt de belangstelling voor de producten van Engcon in Noord-Amerika toe.

Engcon

1 oktober 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Na de zeer succesvolle deelname aan Conexpo, de grootste beurs van het jaar in Las Vegas, is de vraag naar Engcon-producten aanzienlijk toegenomen. De toenemende groei heeft tot gevolg dat Engcon North America (Engcon NA) naar een nieuwe, grotere vestiging verhuisde, met een grotere opslagruimte.

Engcon NA toont een aanhoudende groei, ondanks het feit dat de COVID-19 pandemie een van de moeilijkste periodes in de moderne geschiedenis veroorzaakt. De belangstelling voor de producten van Engcon is nog steeds groot en alles duidt erop dat de toenemende verkoop tijdens 2020 zal aanhouden.

“Engcon North-America bevindt zich momenteel in een expansieve fase. We zijn in 2019 behoorlijk gegroeid, mede door de succesvolle deelname aan de Conexpo, een van de belangrijkste machinebeurzen ter wereld. Daar konden bezoekers graafmachines proberen die waren uitgerust met Engcon draaikantelstukken en meer van onze doordachte producten. Door de toegenomen belangstellingschakelen we naar een hogere versnelling met een nieuwe manager voor de afdeling Engcon NA en nieuwe faciliteiten“, zegt Anders Smith, regionaal directeur bij Engcon.

Nieuwe manager voor Engcon North-America

De nieuwe Managing Director bij Engcon NA is Morten Solgaard. Hij komt van Scania – een Zweeds OEM-bedrijf voor zware vrachtwagens en bussen – waar hij de afgelopen 22 jaar verschillende posities heeft gehad op het gebied van verkoop en service. Hij kent de branche en is zich bewust van de hoge eisen ten aanzien van leveranciers. Met zijn ervaring en leiderschap zal Solgaard een belangrijke schakel in de aanhoudende groei op de Amerikaanse markten zijn.

“Om de verdere groei het hoofd te bieden, hebben we zowel het kantoor als de centrale magazijnen naar een nieuwe vestiging verplaatst in Hamden, Connecticut. De nieuwe vestiging van zo‘n 1200 m² (13000 ft²) is drie keer zo groot als de voorgaande. Maar het belangrijkste is dat de nieuwe vestiging is aangepast op onze werkzaamheden“, zegt Anders Smith.

Toenemende vraag

Ondanks de pandemie vertoont de orderintake van Engcon North America tot en met juni dit jaar een toename met 50% in vergelijking met 2019. De verkoop aan zowel kleine als grote bedrijven is toegenomen. Waar vorig jaar vooral producten voor kleine machines werden verkocht, gaat het dit jaar om alle graafmachines van 1,5 tot 33 ton.

“In Noord-Amerika bestaat er een enorm potentieel om graafwerkzaamheden efficiënter te maken. Alle betrokken partijen profiteren van meer effectieve, milieuvriendelijke en veiligere graafmachines. Uiteraard met een draaikantelstuk en doordachte accessoires van Engcon. Wij staan voor de slogan ”Change the world of digging” en hopen dat zoveel mogelijk mensen hier op aansluiten“, aldus Anders Smith.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%