Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon lanceert lichtere vorkhouder

Engcon lanceert lichtere vorkhouder

Geeft beter zicht en verhoogt het laadvermogen van graafmachines

Engcon’s werelds grootste producent van draaikantelstukken die de efficiëntie van graafmachines verhogen, lanceert nu een lichtere versie van zijn hydraulische vorkhouder. Dat betekent een betere kantelbelasting en een groter laadvermogen voor graafmachines in de middelgrote klasse van 6-12 ton.

Vorkhouders voor graafmachines zijn een steeds populairder werktuig en in combinatie met een draaikantelstuk nemen de voordelen aanzienlijk toe. In veel gevallen vervangt de graafmachine een wiellader of vrachtwagen omdat deze goederen kan laden en lossen op vrachtwagens, pallets met goederen op bouwplaatsen kan tillen enz. Dankzij het draaikantelstuk hoeft de graafmachine niet op hetzelfde niveau als de op te tillen pallet te staan, omdat de vorken in de juiste positie gekanteld en gedraaid kunnen worden. Er is ook niet dezelfde ruimte nodig als wanneer een wiellader of vrachtwagen moet laden of lossen, omdat de graafmachine op dezelfde plaats kan staan voor laden en lossen.

“Gezien het toegenomen gebruik van vorkhouders voor graafmachines, constateren we ook een grotere behoefte om deze aan te passen aan kleinere graafmachines. Hiervoor hebben we de GHH1200L (Light) ontwikkeld“, vertelt Johan Johansson, constructeur bij Engcon.

Johan Johansson legt uit dat de nadruk op een groter laadvermogen zowel de capaciteit als de veiligheid betreft:

“Onze nieuwe vorkhouder is meer dan 100 kg lichter dan zijn voorganger en dat is een aanzienlijk verschil voor een graafmachine met een gewicht van 6 ton die het volledige bereik van de graafmachine gebruikt. Niet alleen is de nieuwe vorkhouder lichter, ook het zicht is verbeterd door het verlagen van het frame ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe en lichtere vorkhouder van Engcon, de GHH1200L, zal in twee versies worden gebouwd. Eén met maximale belasting van 2.900 kg en een versie met een laadvermogen van 4.700 kg. Beide zijn berekend op TP500 (max. belasting 500 mm op de vork) en standaardwissel QS45, maar kunnen ook worden besteld met andere bevestigingen. De GHH1200L heeft een hydraulische besturing van de vorken en is standaard voorbereid voor de automatische oliekoppeling EC-olie.

De lancering vindt plaats in verband met de Bauma 2019 in München van 8-14 april en de vorkhouder is dan onmiddellijk te bestellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.