Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon lanceert een nieuwe serie trilplaten met een geringe doorstroomvraag voor graafmachines – kunnen worden aangedreven via het draaikantelstuk

Engcon lanceert een nieuwe serie trilplaten met een geringe doorstroomvraag voor graafmachines – kunnen worden aangedreven via het draaikantelstuk

Engcon, wereldleider op het gebied van de fabricage van draaikantelstukken, zet nu een grote stap voorwaarts met trilplaten voor graafmachines. In 2019 wordt een volledig nieuw ontwikkelde serie van trilplaten met een geringe doorstroomvraag gelanceerd, die via een draaikantelstuk kunnen worden aangedreven. Dit zal volgens Engcon het toepassingsbereik aanzienlijk vergroten en maakt graafmachines nog efficiënter en veiliger.

Engcon produceert al sinds het eind van de jaren 90 trilplaten voor graafmachines, maar voorheen was het probleem dat deze een dusdanig hoge hydraulische doorstroomvraag hadden dat ze niet rechtstreeks konden worden aangesloten op de extra aansluitingen van het draaikantelstuk. Dat leidde ertoe dat de trilplaten niet vrij konden draaien. Nu heeft Engcon dit probleem opgelost door middel van een volledig nieuw ontwikkelde serie trilplaten met een lage doorstroomvraag.

“We weten dat de combinatie van trilplaat en graafmachine ideaal is, omdat deze bijdraagt aan een grote verbetering van de werkomgeving van de grondwerkers, die anders de trilplaten vanuit de uitgravingen, die van zeer uiteenlopende aard kunnen zijn, moeten aansturen”, vertelt Johan Johansson, constructeur en projectleider voor de nieuwe serie trilplaten van Engcon.

Verhoogt de veiligheid
Johan Johansson vertelt dat het om drie modellen gaat: de PC3500, PC6000 en PC9500, waarbij de modelnaam “Plate Compactor” betekent alsook het verdichtingsvermogen in kg van de respectievelijke trilplaten aangeeft.

“Een ander groot voordeel van een trilplaat op een graafmachine is dat de veiligheid van de grondwerkers aanzienlijk toeneemt. Bij verdichten in diepe uitgravingen bijvoorbeeld is er een groot risico dat de trillingen van de trilplaat ertoe leiden dat de uitgraving instort en dat mensen worden bedolven door zware grondmassa‘s“, aldus Johan Johansson.

Naast het kleinere risico van lichamelijk letsel en een betere werkomgeving zal Engcon de trilplaten gebruiken voor het verdichten van hellingen, waar traditionele trilplaten met rolwalsen of handbediende trilplaten niet mogelijk zijn. Dat kan variëren van gewone bermen tot verdichting rondom brugpijlers, erosiebescherming rondom waterlopen en dergelijke.

De nieuwe serie trilplaten PC3500 zal een opvallende plaats innemen in de stand van Engcon (nr.: FM. 708/3) op de Bauma 2019 in München van 8-14 april.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.