Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon geeft graafmachines nog meer functies met nog slimmere snelwissel

Engcon geeft graafmachines nog meer functies met nog slimmere snelwissel

Eerder werden ze al aangepast voor de afneembare grijpercassette en veegwals. Engcon verwijdert nu bijna alle slangen in de snelwissel onder het draaikantelstuk. Deze introductie van een eenvoudig modulair systeem. Deze slangloze constructie leidt tot minder slijtage en vergt minder onderhoud. Bovendien verbetert het de levensduur en de flexibiliteit. Een voordeel voor zowel klant, dealer en servicepartners.

De nieuwe snelwissel bestaat uit modules en heeft slechts twee slangen voor de vergrendelcilinder. Het automatische snelwisselsysteem EC-Oil kan gemakkelijker aan de onderste snelwissel worden bevestigd, nu de hydraulische blokken zonder gebruik van slangen direct op het verdeelstuk kunnen worden gemonteerd. 

Dit nieuwe ontwerp maakt het ook gemakkelijker om hydraulische extra-aansluitingen op afneembare Engcon uitrustingsstukken te monteren. Denk daarbij aan de grijpercassette (GRD), de veegwals (SWD) en andere toekomstige uitrustingsstukken van Engcon. 

“Met dit nieuwe modulesysteem is het gemakkelijker om de snelwissel zelf te onderhouden, te completeren en om componenten te vervangen. Slangen zijn vaak lastig om te vervangen in een compacte snelwissel, daarom wilden we die omzeilen”, zegt Fredrik Jonsson, hoofd van de ontwikkelingsafdeling bij Engcon. 

Nieuw: gebruik bestaande hydraulische uitrustingsstukken met EC-Oil

De nieuwe modulaire, slangloze constructie staat ook voor een upgrade van de swivel die nu grotere kanalen heeft voor een verbeterde hydraulische doorstroom. Als er meer oliecapaciteit nodig is voor aandrijving van bijvoorbeeld een bermmaaier is het nu mogelijk om een van de extra aansluitingen van “directe voeding” te voorzien, zonder gebruik van kleppen.

“Aangezien het mogelijk is om zowel het automatische snelwisselsysteem en handmatige extra aansluitingen in dezelfde snelwissel te hebben, kunnen onze klanten zelf kiezen om hun bestaande hydraulische uitrustingsstukken te gebruiken met EC-Oil of met handmatige koppelingen”, legt Fredrik Jonsson uit, en hij vervolgt:

“Het unieke van ons systeem is dat de klant kan beginnen met een “eenvoudige” oplossing en daarna zelf verder kan uitbreiden met nieuwe uitrustingsstukken al naar gelang de behoefte. Het maakt het ook de dealer een stuk eenvoudiger om een basisproduct in voorraad te houden, dat eenvoudig al naar gelang de wensen van de klant kan worden uitgebreid”, eindigt Fredrik Jonsson.

De slangloze snelwissels van Engcon zijn verkrijgbaar in alle markten en geschikt voor EC209, EC214, EC219, EC226 och EC233. De afmetingen EC206 en EC204 zullen binnenkort ook worden geleverd.

Video QSM: 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.