Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Engcon biedt een automatische snelwissel voor graafmachines tot 40 ton

Engcon biedt een automatische snelwissel voor graafmachines tot 40 ton

Voor automatische aankoppeling van grote hydraulische uitrustingsstukken met hoge doorstroomwaarden

Engcon, wereldmarktleider op het gebied van draaikantelstukken, start in 2019 met de productie van EC-Oil 80, een automatische hydraulische koppeling die op de snelwissel Q-Safe 80 past voor graafmachines tot 40 ton en voor grote uitrustingsstukken met hogere doorstroming.

In 2018 startte engcon met prototyptests van EC-Oil 80, Engcons grootste model van de automatische hydraulische koppelingen. Hiermee kan de machinist in de graafmachine blijven zitten wanneer hij of zij het draaikantelstuk en andere hydraulische uitrustingsstukken moet aan- of loskoppelen. Daardoor hoort het steeds in en uit de cabine klimmen om te koppelen en het handmatig werk met onder druk staande, vieze hydraulische slangen tot het verleden.

In het voorjaar van 2019 wordt met de volledige productie van EC-Oil 80 begonnen. De automatische hydraulische koppeling op snelwissels en draaikantelstukken is dan standaard kosteloos verkrijgbaar in de formaten QS45-QS80 bij aankoop van de combinatie snelwissel, draaikantelstuk en besturingssysteem DC2.

“Er is grote vraag naar een automatische snelwissel voor de grotere graafmachines, omdat de grotere handmatige hydraulische koppelingen vanaf het formaat ¾ zwaar en lastig te hanteren zijn”, vertelt Fredrik Jonsson, hoofd van de afdeling ontwikkeling bij Engcon Group.

Q-Safe 80 is engcons sterkste automatische snelwissel. Deze wordt standaard uitgerust met een EC-Oil 70-blok met twee ¾ inch koppelingen, een elektrische aansluiting en een koppeling voor centrale smering. Dit dekt een groot aantal behoeften en kan dan automatisch de draaikantelstukken van Engcon koppelen met de overeenkomstige EC-Oil koppeling.

In aanvulling op de standaardconfiguratie kan Q-Safe 80 ook worden uitgerust met een EC-Oil 80-blok, met twee hydraulische koppelingen van 1 inch, een hydraulische koppeling van ½ inch en twee elektrische aansluitingen. Met die configuratie wordt het mogelijk om een doorstroming van max. 250 liter door snelkoppeling Q-Safe 80 te realiseren.

“Mocht er daarnaast extra doorstroming vereist zijn, dan kan het EC-Oil 70-blok worden vervangen door nog een EC-Oil 80. Dan bereiken we een doorstroming tot wel 300 liter en daarmee kunnen grote en hydraulische uitrustingsstukken met hoge eisen aan doorstroming worden aangesloten“, aldus Fredrik Jonsson.

Engcon kondigt aan dat de eigen hydraulische uitrustingsstukken, trilplaten, sorteergrijpers, houtgrijpers, veegwalsen en vorkhouders compleet kunnen worden uitgerust met EC-Oil automatische hydraulische koppelingen. Ook levert engcon kant-en-klare bovenstukken/adapters die op bestaande hydraulische uitrustingsstukken van klanten gelast of geschroefd kunnen worden.

Contact:
Sten Strömgren, engcon Group | +46 [0]70 529 96 32

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.