Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
EMISSIELOOS ZAGEN
ABX Zaagmij aan de slag op de A16 bij Zwijndrecht.

EMISSIELOOS ZAGEN

ABX zaagmij is in 30 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met een schat aan ervaring in asfalt- en betonzagen. Met flexibele wendbare zaagmachines en krachtige zaagtrucks kan ABX zaagmij alles aan.

Directeur Dirk van Gelder legt uit: “De betonboorbranche is een heel breed vakgebied. Wij hebben, anders dan alle andere, besloten om ons te concentreren op een klein stukje hiervan, de infra/wegenbouw. We hebben een enorme productiecapaciteit die we heel efficiënt in kunnen zetten. Dankzij ons flexibele multifunctionele team kunnen we al het materieel zelfs dubbel bezetten. Daardoor kunnen we bijna alles aan, van kleine spoedklussen tussendoor, tot 24 uur per dag draaien op een groot project.”

De kracht van ABX zaagmij zit hem in de combinatie van een betrokken team en het soort machines die het bedrijf gebruikt. “We ontdekten hoe we met zwaar vermogende machines heel efficiënt kunnen werken. Dit heeft veel voordelen. In de wegenbouw zijn wij een van de weinigen, zo niet de enigen die op deze manier werken.” Afgelopen jaren zijn we heel goed doorgekomen, vertelt Van Gelder. “Wij werkten onder ander mee aan het Circuit Zandvoort. Dit werk was vanwege de locatie extra leuk om te doen. Wij zijn de baan ontelbare keren rond geweest om alle werkzaamheden te voltooien. Het circuit is deels verbreed, er moesten nieuwe racelijnen komen en er moest bijvoorbeeld ook breed gezaagd worden voor de afwatering tussen de curbstones.”

Op weg naar elektrisch zagen

De zaagspecialist werkt al twee jaar aan de ontwikkeling van een elektrische zaagmachine. Het prototype moet, na enige tegenslagen met toelevering van de componenten, begin 2022 beschikbaar zijn. “Hiermee zetten we een belangrijke stap naar meer duurzaamheid in onze sector. Een zaagmachine verbruikt enorm veel brandstof, dus hier valt veel emissiewinst te behalen. Als ons prototype een hele dag op accu’s kan draaien biedt dit ook perspectieven voor andere machines.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.