Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘EMEA dealer of the Year Award 2021’ van LaBounty

‘EMEA dealer of the Year Award 2021’ van LaBounty

“Toch mooi dat we in een relatief korte tijd voor onze inzet onderscheiden worden door onze leverancier LaBounty.” Het zijn de woorden waarmee Jeroen Hornman, salesmanager bij Saes, het bericht over de uitreiking van de ‘EMEA dealer of the Year Award 2021’ van LaBounty aan Saes deelt op LinkedIn. We spreken Hornman over deze heuglijke gebeurtenis.

De imposante LaBounty MSD4000.

Exclusief distributeur voor de Benelux

“Als je het wel beschouwd dan zijn we nog maar kort exclusief dealer distributeur voor de Benelux”, vertelt Hornman. “Om precies te zijn hebben wij sinds 1 april 2020 LaBounty erbij in ons leveringsprogramma. Toen was er ook een feestje, met een officiële handdruk van Kenan Çirak, namens LaBounty. Nu schudden we elkaar weer de hand, omdat we van LaBounty een stuk erkenning hebben gekregen in de vorm van deze award.”

Kenan Çirak is Regional Sales Manager Europe bij Stanley Black & Decker Inc., waar LaBounty ook onder valt. We vragen hem naar de motivatie voor het toekennen van de prijs. Hij antwoordt: “Saes heeft veel succes met de grote LaBounty scharen, zoals de MSD4000R Legend, de 2500R Legend en de 2250R Legend. Het zijn scharen die door hun formaat in een niche zitten, maar Saes is er het perfecte verkooppunt voor. Het bewezen succes zorgt ervoor dat zij met recht deze ‘Europe Middle East Africa’ dealer van het jaar 2021 award hebben gekregen.” 

LaBounty MSD2250R.

Een krachtige samenwerking vanaf het begin

In GWW 2 van 2020 vertelden we al over het feit dat LaBounty zelf Saes had benaderd om te kijken of er zaken gedaan konden worden. Hornman: “Wij zijn aantrekkelijk voor partijen als LaBounty vanwege onze goede naam, de marktpenetratie en de uitmuntende service die Saes International heeft, sindsdien doen we voor LaBounty in de Benelux de exclusieve distributie. Het merk blinkt uit in zwaar materieel, bijvoorbeeld met de MSD7500R, een schaar met een eigen gewicht van ruim13,5 ton, voor machines die totrond de 125 ton wegen. Ook de MSD2250R met 5,5 ton eigen gewicht doet het goed, die is geschikt voor machines tot50 ton.”

Een belangrijke factor is de hoge servicegraad die Saes biedt. “Dat werkt twee kanten op”, zegt Hornman. “Enerzijds richting leveranciers als LaBounty, die daardoor verzekerd zijn van een maximale support op hun uitrustingstukken, anderzijds naar onze klanten toe die niet meer alleen naar het merk aanbouwdeel kijken, maar puur kopen omdat de naam Saes eraan hangt. Saes zit dus als intermediair tussen ‘vraag en aanbod’ en kan in beide richtingen de belofte waarmaken. Daar zijn we groot mee geworden en dat zal altijd een sterk punt blijven.”

LaBounty MSD4000 in actie.

Tot besluit zegt Kenan Çirak: “De gewonnen award staat niet alleen voor een mooie prestatie, maar is ook een aanmoediging om vooral op deze voet door te gaan.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.