Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
ELM Bouwmachines succesvol met emissievrije ETEC graafmachines

ELM Bouwmachines succesvol met emissievrije ETEC graafmachines

​ALLE KENNIS OVER ZERO EMISSION ONDER ÉÉN DAK

Er is geen ontkomen aan dat naast elektrische auto’s ook steeds meer elektrische graafmachines hun intrede doen. Hét bedrijf voor iedereen die wil overstappen naar emissievrij materieel, is ELM Bouwmachines BV. Verkoopspecialist Gerben Brouwer is vastberaden om met ETEC Zero Emission de markt van elektrische bouwmachines te veroveren. “Machines fabriceren zit in ons bloed. Met bijna 100 jaar ervaring zijn we in staat om de perfecte elektrische graafmachines te bouwen, die optimaal presteren op de bouwplaats van de toekomst.”

ELM Bouwmachines B.V. beschikt over een complex van ruim 10.000 vierkante meter, met maar liefst 6.000 vierkante meter aan werkplaats, twee ruime spuitcabines en een compleet ingerichte constructie-afdeling waar ELM in staat is in eigen beheer machines te ontwikkelen en te fabriceren.

Praktijkervaring

Alle ETEC machines zijn ontworpen door mensen met passie, gecombineerd met ervaringen vanuit de praktijk. ETEC elektrische graafmachines zijn uitvoerig in de praktijk getest alvorens seriematige productie wordt gestart. De wensen vanuit de gebruikers in combinatie met de kennis en bijna 100 jaar ervaring binnen ELM Bouwmachines heeft ervoor gezorgd dat de de ETEC modellen de best presterende elektrische graafmachines in de markt zijn.

Er is veel aandacht voor de veiligheid van de ETEC graafmachines. Per ETEC model wordt het voltage gekozen dat het beste past bij de machineklasse. In de praktijk betekent dat de compacte modellen tot en met de E36c (3,8-tons minigraafmachine) zijn voorzien van zogenaamde ‘laagvoltage’ accu’s en daarboven wordt gebruik gemaakt van ‘hoogvoltage’ accu’s (600V). Uiteraard voldoen alle ETEC machines aan de hoogste veiligheidseisen en worden geproduceerd volgens de geldende normen die van toepassing zijn bij elektrificatie van materieel.

Accuboxen die gemonteerd worden in de ETEC E250LC.

Geheel in eigen beheer

ELM Bouwmachines signaleerde zo’n 2,5 jaar geleden dat er vanuit klanten een steeds grotere behoefte ontstond naar elektrische graafmachines. Omdat er destijds nog geen serieuze fabrikant van emissievrije machines op de markt was – en volgens Gerben Brouwer eigenlijk nog steeds niet, behoudens wat ombouwbedrijven – is de keuze gemaakt om geheel in eigen beheer elektrische graafmachines te ontwikkelen en onder de merknaam ETEC Zero Emission in de markt te zetten.

Brouwer: “Onze missie is dan ook om emissievrije graafmachines de nieuwe standaard te maken op de bouwplaats van de toekomst. Met onze geheel in eigen beheer geproduceerde elektrische ETEC graafmachines maken wij deze stap écht mogelijk! Geen enkele andere fabrikant van elektrische graafmachines heeft meer expertise in eigen huis en daar zijn we trots op.”

“We bouwen alles zelf”, vervolgt Brouwer. “Van ontwerp tot uitvoering, zelfs de software die aan de elektrische machine onderhevig is, schrijven we zelf. Gezien het feit dat wij alles in eigen beheer houden, zijn er dus ook minder partijen bij betrokken, waardoor wij de kosten lager kunnen houden. Naast concurreren op kwaliteit kunnen we er zo ook nog eens voor zorgen dat de bouwplaats van de toekomst voor iedereen mogelijk is.”

One-stop-shopping

Wat absoluut belangrijk is, en waarvan ELM merkt dat (potentiële) klanten het als zeer prettig ervaren, is dat het concept one-stop-shopping wordt aangeboden. “Wij zijn verantwoordelijk voor het gehele pakket dat wij aanbieden. Wanneer er onverhoopt toch een storing optreedt, hoeven we niet te leunen op een extern bedrijf. Aan ons de taak én verantwoordelijkheid om welk probleem adequaat en naar wens van de klant op te lossen.”

Dat schept volgens Brouwer meteen een vertrouwensband tussen de klant en ELM Bouwmachines BV. “De klant tevredenstellen en houden, is voor ons het allerbelangrijkste en daarin zit ook onze kracht.”

Alle ETEC elektrische machines zijn voorzien van de zogenaamde LFP-accu (lithium-ijzerfosfaat). Deze accu’s zijn onbetwist de beste keuze voor een elektrische graafmachine. Onafhankelijke onderzoeken wijzen uit dat de LFP-accu’s vele voordelen bevatten, zoals geen brandgevaar: de bekende ‘thermal run-away’ is bij een LFP accu niet mogelijk. Verder zijn ze bestand tegen hoge temperaturen, hebben een vele malen langere levensverwachting en een transparant productieproces. Dat betekent géén gebruik van grondstoffen die met kinderarbeid geassocieerd worden.

Serieproductie ETEC E36c.

Volledige werkdag

Een hele werkdag presteren in de zwaarste condities. Dat is één van de uitgangspunten tijdens het ontwerpen van ETEC graafmachines. Door het combineren van slim design, kennis vanuit de praktijk en goede materialen maakt ETEC dit mogelijk en is dit geen papieren werkelijkheid meer. ETEC graafmachines zijn getest in de zwaarste omstandigheden. Praktijktesten wijzen uit dat ETEC graafmachines een hele werkdag presteren bij gemiddelde tot zware werkzaamheden. “De gebruiker kan dus zorgeloos minimaal een dag lang de ETEC graafmachine inzetten. Daarin onderscheiden onze ETEC graafmachines zich ten opzichte van andere elektrische modellen en draagt bij tot de sleutel tot succes”, zegt Brouwer tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.