Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Elektrische graafmachine doet volop mee met de diesels

Elektrische graafmachine doet volop mee met de diesels

Hoe het er nu naar uitziet kan hij 10 uren draaien

Extra genieten als er een artikel verschijnt waarin de door Staad Groep geleverde elektrische graafmachine, in dit geval de DX165W electric, naast de machinist ook een hoofdrol invult. Als je het ons vraagt een goed artikel, des te meer omdat het een interview is met een machinist zelf. Wij waren dan ook verrast toen dit interview in juni op bouwmachines.nl verscheen, blij verrast in dit geval.

In een notendop: 
Het interview gaat over een elektrische mobiele grondverzetmachine die volop meedoet met de diesels. Machinist Gerrit Jan Bunt, van grondverzetbedrijf Cornelisse BV uit Elst, spreekt voluit over zijn ervaringen met een elektrische machine. Hoe het er nu naar uitziet kan hij 10 uren draaien en hoeft hij niet meer bij te laden in zijn pauze. Maar net zo belangrijk: Gerrit Jan kan met deze elektrische machine hetzelfde werk doen als met een diesel en dus volop doorwerken. Zoals hij zelf zegt: “ik hoef wat dat betreft nergens meer op te letten”.

Het geluid: elektrisch vs diesel

In dit interview gaat Gerrit Jan ook verder in op het geluid van een elektrische machine t.o.v. een diesel machine, wat hiervan de voor- en nadelen “kunnen” zijn, want dat is ook iets persoonlijks zegt hij. Naast het interview staan er prachtige foto’s van Gerrit Jan aan het werk met zijn elektrische graafmachine weergeven. Echt een heel leuk en interessant artikel, een must read als je het ons vraagt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.