Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Eigen werkschip voor Zeeuwse weg- en waterbouwer
De Maud 22, het nieuwe werkschip van Rijnberg BV.

Eigen werkschip voor Zeeuwse weg- en waterbouwer

Op zaterdag 28 mei was het feest bij Metaalbewerkingsbedrijf Rijnberg uit het Zeeuwse Sint-Annaland. Die dag namelijk werd officieel de nieuwste materieelaanwinst van de onderneming in gebruik genomen. Met de Maud 22, vernoemd naar de dochter van de oprichter van Rijnberg BV, beschikt het bedrijf voortaan over een compleet uitgerust werkschip dat voor verschillende waterwerken kan worden ingezet. 

Rijnberg is al een kleine 13 jaar actief in de weg- en waterbouwsector en de metaalbranche. Het bedrijf heeft zich gaandeweg gespecialiseerd in het produceren van uiteenlopende staalconstructies, metaalbewerking en de uitvoering van diverse las- en montagewerkzaamheden. Een deel daarvan vindt plaats op het water. “Denk onder meer aan het maken van verankeringsconstructies voor damwanden en steigers”, zegt bedrijfsleider/VGM-functionaris John Kloet. Hij bevestigt dat met de aankoop van de Maud 22 een lang gekoesterde wens in vervulling gaat. “Waar we vroeger onze waterwerken deels vanaf het land of met behulp van gehuurd materieel uitvoerden, kunnen we dat vanaf nu voortaan vanaf ons eigen schip. Dat is natuurlijk geweldig.” 

Zelfvoorzienend

Het 20 meter lange en 5 meter brede werkschip heeft een diepgang van 60 centimeter. Bovendien is het uitgerust met een autolaadkraan, een aantal generatoren en 8 meter lange spudpalen. “Het schip is helemaal zelfvoorzienend en wordt door ons in beginsel vooral in binnenwateren ingezet”, zegt Kloet. “Op termijn zullen we onze Maud 22, die volledig is gekeurd en aan alle geldende eisen voldoet, voorzien van langere spudpalen. Dan is het schip ook geschikt voor diepere wateren, zoals de Oosterschelde en Westerschelde.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.