Platform over civiele techniek & infrastructuur
Eerste hulp bij leidingschade
Kumpen werkt met een zestigtal mensen door heel België en Nederland.

Eerste hulp bij leidingschade

Door specialist in leidingreparatie en -renovatie

Leidingreparatie en -renovatie gaat vaak gepaard met veel hinder voor de omgeving. Echter niet als het door Kumpen nv wordt uitgevoerd. Het bedrijf uit Hasselt (B) maakt namelijk gebruik van zogenaamde minder-hinder-technieken en wordt daarom veelvuldig ingeschakeld door Nederlandse opdrachtgevers. 

Specifiek voor de Nederlandse markt is Kumpen op zoek naar een Projectleider Rioolrenovatie.

Kumpen is onderdeel van de Willemen Groep, de grootste familiale bouwgroep van België met meer dan 2.000 medewerkers. “Wij hebben alle technieken in huis om leidingen te repareren en renoveren, zonder te moeten graven”, zegt Gert-Jan Merkx, algemeen directeur van Kumpen. “Onze voertuigen zijn ingericht volgens het concept van de brandweer en ambulance, maar in ons geval dan om direct eerste hulp te kunnen verlenen aan leidingen bij schade, zoals het lokaal herstellen van een scheur bijvoorbeeld. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het relinen of te wel een nieuwe binnenkant aanbrengen in een riool-, water- of gasleiding om de restlevensduur te verlengen. Ook beschikken we over een afdeling die zich bezighoudt met betonherstellingen op voornamelijk RWZI’s, waarbij we het beton herstellen en voorzien van een epoxy-beschermende laag zodat deze weer jaren meekan.”

Arnhemse moerriool gerenoveerd

Kumpen werkt met een zestigtal mensen door heel België en Nederland. “We hebben vier teams ‘op de baan’ die zich richten op het relinen, drie teams voor betonherstel en drie polyvalente teams voor eerste hulp bij leidingschade”, zegt Merkx. “Omdat we gevestigd zijn in Hasselt, dicht bij de Nederlandse grens, kunnen we heel gemakkelijk uitwijken naar Nederland. En dat gebeurt dan ook veelvuldig. Sterker nog, we behalen 50% van onze omzet in Nederland en hebben hier ook meerjarige overeenkomsten met opdrachtgevers. We hebben recent nog het 150 jaar oude moerriool in Arnhem (op 10 meter diepte onder het centrum) gerenoveerd voor de komende 50 jaar. We beslaan dus de hele Nederlandse markt en onze medewerkers zijn gewend aan het reizen en verblijven in de buurt van projecten.”

Projectleider Rioolrenovatie Nederland

Specifiek voor de Nederlandse markt is Kumpen op zoek naar een Projectleider Rioolrenovatie. “Wat onze werkwijze typeert, is dat een klant die een probleem aan een leidingstelsel bij ons neerlegt, te maken krijgt met één aanspreekpunt (projectleider) voor het complete traject van A tot Z. Vanaf het eerste contact tot reparatie/renovatie en afwikkeling”, benadrukt Merkx. “Voor die functie zijn we op zoek naar een geschikte kandidaat, bij voorkeur met een achtergrond in de infra en een gezonde nieuwsgierigheid naar innovaties en oplossingen. Een type projectleider die graag tussen de mensen staat, en soms ook in de modder. Het is een best wel zelfstandige job en je moet geen hekel hebben aan reizen. Lijkt het je wat? We komen graag met jou in contact.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.