Platform over civiele techniek & infrastructuur
Eerste compacte wiellader van Bobcat verlaat de productielijn
De nieuwe productielijn in de Bobcat-fabriek op de Dobris-campus in Tsjechië is volledig operationeel.

Eerste compacte wiellader van Bobcat verlaat de productielijn

​De compacte wielladers (CWL) werden tijdens het Bobcat ‘Next is Now’-evenement in 2020 al aangekondigd, maar nu heeft Bobcat alle details en kenmerken van de L85 bekendgemaakt. De eerste machine wordt bij het Bobcat Institute op de campus ingezet, waar zij zal worden gebruikt om Bobcat-dealers en -klanten op te leiden.

Bobcat Innovation Center

“De L85 is ontworpen in het Bobcat Innovation Center op onze Dobris-campus. De L85 is gebouwd met beproefde onderdelen, waaronder de motor, assen, elektronica en hydraulica, die afkomstig zijn van Bobcat zelf of één van de topleveranciers. Veel componenten worden al op grote schaal gebruikt in onze compacte laders, minigraafmachines en verreikers. De L85 ondergaat dezelfde eindassemblage en testprocedures als al onze andere producten”, zegt Jiri Karmazin, Product Manager Laders bij Bobcat.

De L85 kan onder andere worden gebruikt in de bouw, de groenvoorziening, de verhuur, de industrie, de afval- en recyclingsector en in de landbouw. Hij is ook ideaal voor wegwerkzaamheden zoals bijvoorbeeld sneeuwruimen en onderhoud.

De L85 is gebouwd met beproefde onderdelen, waaronder de motor, assen, elektronica en hydraulica, die afkomstig zijn van Bobcat zelf of één van de topleveranciers.

Multifunctionele machine

Er zijn al meerdere Bobcat-aanbouwdelen voor laders goedgekeurd voor het gebruik op de L85. In de nabije toekomst zullen er nog meer worden toegevoegd. De huidige portfolio aanbouwdelen omvatten onder andere bakken, graafbakken voor licht materiaal, combi-bakken, palletvorken, keerbezems en sneeuwfrezen, waardoor de L85 veelzijdig kan worden ingezet. 

De L85 is standaard uitgerust met het Power Quick-Tach-systeem dat compatibel is met veelgebruikte standaardkoppelingen. Om geavanceerde hoogdebiet aanbouwdelen zoals sneeuwblazers en keerbezems te gebruiken, kan de L85 worden uitgerust met een hoogdebietoptie, die een hydraulisch debiet van 100 l/min levert. 

Ontworpen voor de bestuurder 

De cabine van de L85 is ontworpen met het oog op het comfort voor de bestuurder en biedt daarnaast een eenvoudige bediening, zodat de bestuurder ook tijdens lange diensten gemakkelijk en comfortabel kan werken. De stoel en de handbediening kunnen eenvoudig worden aangepast aan de houding van de bestuurder. De positie van de joystick, die aan de stoel is gemonteerd, is horizontaal verstelbaar. De stuurkolom is verstelbaar in twee richtingen – horizontaal en verticaal. De verstelbaarheid van deze twee elementen is uniek in de CWL-sector. De cabine is heeft een overdruk en is volledig afgesloten, zodat aan de strengste FOPS II-veiligheidsvoorschriften wordt voldaan. 

Comfort- en prestatieopties

De L85 is standaard uitgerust met een verwarmingssysteem. Een volledig verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC) is beschikbaar als fabrieksoptie. Het HVAC-systeem zorgt niet alleen het hele jaar door voor de beste werkomstandigheden, maar helpt ook bij het ontdooien en verminderen van de vochtigheid in de cabine bij koud weer.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.