Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Eerste 100% elektrische trucks voor GWW zwaar transport

Eerste 100% elektrische trucks voor GWW zwaar transport

De Bruyn Transport uit Oudewater neemt eerste 100% elektrische trucks voor GWW zwaar transport in gebruik. Op het oog gewone trekkers, maar in werkelijkheid een gigantische stap vooruit in de verduurzaming van de transportbranche. We spreken ondernemers Joeri en Tirza de Bruyn over de vernieuwende ontwikkelingen.

Volledig emissieloos, geluidsstil, met een actieradius van 300 km en een laadvermogen van minimaal 30 ton. Dat zijn de drie FM Electric Volvo trucks die vanaf eind dit jaar voor de Bruyn Transport de weg op gaan. De crème de la crème onder de nieuwe stijl ‘gouden koetsen’ voor zwaar transport. Maar dat is niet het enige wat het vanuit jonge geest gerunde transportbedrijf doet. Om stappen te blijven zetten richting een groene en gezonde toekomst wordt er door Team Duurzaamheid agile gebouwd aan vraagstukken op het gebied van gedragsverandering, CO2-reductie en innovatie. 

CO2-voetafdruk

“Al ver voordat de Europese besluiten omtrent elektrisch vervoer werden genomen, waren wij bezig met vernieuwing op dit gebied. Als transportbedrijf zijn we ons bewust van onze CO2-voetafdruk en die houden we graag zo klein mogelijk. Toen Volvo de bouw van elektrische voertuigen voor het zwaar segment aankondigde, zijn we daar ‘vol gas’ op ingegaan. We hebben er direct drie aangeschaft”, zo vertelt Joeri.

Met een wagenpark van ruim 80 wagens is de overgang van fossiel naar emissieloos een hele opgave. De grootste uitdaging zit hem in de infrastructuur die nodig is om ‘de groene vloot’ operationeel te houden. “Gezien ons werkgebied in met name Zuid-Holland zijn we in die regio op zoek gegaan naar partners”, aldus Joeri. Nog eind dit jaar wordt in Schiedam het eerste elektrische laadstation voor zwaar transport gebouwd. Met de snellader kun je hier binnen drie kwartier laden tot 80%. “Het creëren van laadstations heeft op dit moment prioriteit. Voor een goede dekking komen er idealiter nog twee of drie laadstations bij. We zijn in gesprek met de juiste partners. Want een project van deze omvang, dat doe je niet alleen, dat doe je samen.”

De Bruyn Transport uit Oudewater neemt eind dit jaar de eerste drie FM Electric Volvo trucks voor GWW zwaar transport in gebruik.

Smart Driver Coaching

“Over samenwerking gesproken”, zo vertelt Tirza, “de energietransitie waar we met elkaar inzitten vraagt naast fysieke investering ook om een verandering in mindset. Bewustzijn en (rij)gedrag zijn daarin belangrijke thema’s. Rijden met ‘de vlam in de pijp’ is al lang verleden tijd maar maakt straks definitief plaats voor hoge acceleratie en een extreem hoog rendement, met nauwelijks verlies van energie in warmte. We kunnen vermogens investeren in vernieuwing en verduurzaming maar hier bewust en efficiënt mee omgaan is pas echt de sleutel tot succes. Op de motor uitrollen, eerder gas loslaten, terug genereren en meer anticiperen op het verkeer. Dat zijn thema’s waar we met interne programma’s als Smart Driver Coaching dagelijks met elkaar aan werken. Maar ook gedrag in leefstijl wordt met de dag belangrijker. Hoe voed je jezelf? En hoe voeden we elkaar? Niet alleen in voedsel maar denk ook aan overtuigingen, gedachtes en oordelen. Wij kiezen voor het bekrachtigen van elkaar vanuit een positieve mindset. Aandacht voor deze thema’s, daar zit de grootste winst! Samen maken we zo echt het verschil. Het verschil in duurzaam, gezond en veilig transport! Daarom zeggen we bij de Bruyn niet voor niets; verder dan van A naar B.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.