Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een veelheid aan financieringsoplossingen
Het team van Activum Finance.

Een veelheid aan financieringsoplossingen

Financieringsmogelijkheden voor grond-, weg- en waterbouw

De Grond-, Weg- en Waterbouw is een kapitaalintensieve sector, de investeringen zijn vaak fors. Ook de MKB-bedrijven moeten beschikken over kranen, bulldozers en shovels om hun vak te kunnen uitoefenen. Steeds vaker kloppen zij hiervoor aan bij financieringsbedrijven. Casper Barendse van Activum Finance uit Amsterdam. “Wij zijn zo’n financieringsbedrijf en herkennen de uitdagingen van GWW’ers.”

Het gaat volgens Barendse vaak om MKB-bedrijven met zo’n vijf tot dertig medewerkers die een dergelijke financiering nodig hebben. “Maar de investeringen in trucks, pontons en transportmateriaal drukken een stevige stempel op de begroting, zeker nu zich een transitie naar elektrisch ontwikkelt. En dan hebben we het nog niet eens over de extra grote investeringen als duur onderzoeksapparatuur.” Duncan Dirkzwager, eveneens partner van Activum Finance: “Grond, Weg- en Waterbouw is één van de sectoren waarvoor wij ons inzetten. Wij kennen de branche, zijn laagdrempelig en komen snel in actie. We willen graag met ondernemers in gesprek over hun investeringswensen, al is het maar om te sparren over een logische route. In 99 procent van de gevallen leveren we, na de telefonische aanvraag, meteen een offerte, maar ook een persoonlijk gesprek plannen we direct in.”

Investeringen in trucks, pontons en transportmateriaal drukken een stevige stempel op de begroting.

Wij kijken uitsluitend naar de investering

Barendse signaleert een toenemende frustratie van aanvragers bij de traditionele financieringsinstanties zoals banken. “Ze krijgen de juiste afdeling niet te pakken, kunnen pas op lange termijn een afspraak inplannen, moeten weken wachten op een voorstel of de aanvraag wordt direct afgewezen. Huisbanken koppelen doorgaans de zekerheden van hun debiteuren; een hypotheek, een RC-krediet en voorraadfinanciering wegen mee in het toekennen van de financiering. Wij niet, wij kijken uitsluitend naar de investering, waarbij alleen het object als onderpand dient.”

Hiermee is niet gezegd dat alle aanvragen bij Activum Finance op dezelfde manier worden gefinancierd. Dirkzwager: “Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden, waaronder financial lease en operational lease; financial lease is een lening waarbij het aangeschafte bedrijfsmiddel als zekerheid dient en bij operational lease kopen wij het gewenste bedrijfsmiddel zelf en verhuren het aan onze klant. Wij beschikken over een netwerk van zo’n veertig financiers en wij treden op als adviseur en bemiddelaar. We bieden ook eigen oplossingen mocht de markt niets kunnen betekenen. We wegen de mogelijkheden en selecteren de beste optie voor onze klant.” Activum Finance krijgt ook aanvragen voor specialistisch materieel. Barendse: “Zoals bij de aanleg van nieuwe sluizen in IJmuiden, waarbij de ondernemer onderwaterlaswerk moest verrichten. Hij had een Remotely Operated Vehicle nodig. Wij snappen dat hij snel wil handelen en gaan meteen aan de slag.”

Activum Finance bestaat sinds 2008 en helpt sinds die tijd meer dan 2.500 klanten met equipment lease-oplossingen voor een bedrag van 750 miljoen euro. “Hierbij gaat het om graafmachines, trailers, offshore-werkboten en metaalbewerkingsmachines. Maar ook om robots, zonnepanelen 3D-meettechnieken en automatische graafmachines met GPS. Wij maken gebruik van een netwerk van onafhankelijke financiers uit Nederland en België, die wij vakkundig selecteren met de beste klantvoorwaarden en passende structuur. Dat doen we in een team van zeven senior adviseurs met uiteenlopende specialismen. We helpen snel, duidelijk en oplossingsgericht. Tegelijkertijd spelen wij ook in op de terugtrekkende beweging van de traditionele financiers, mede veroorzaakt door de financiële crisis van 2008. Dit was voor ons destijds de aanleiding om met veel plezier te beginnen in het aanbieden van online financieringsoplossingen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.