Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Een van Europa’s grootste logistieke spoorbedrijven kiest Nederlandse softwareoplossing

Yellowstar uit Barendrecht ontwikkelt nieuwe operationele systemen voor de aansturing van de internationale raillogistiek van de Rail Cargo Group uit...

obb-rail-cargo-austria-kopieren

1 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Yellowstar uit Barendrecht ontwikkelt nieuwe operationele systemen voor de aansturing van de internationale raillogistiek van de Rail Cargo Group uit Oostenrijk.

De Rail Cargo Group (RCG) heeft voor het aansturen van zijn internationale intermodale transportoperaties het Nederlandse Yellowstar opdracht gegeven een nieuw Transport Management System (TMS) en Terminal Operating System (TOS) te ontwikkelen. RCG is de vrachtdivisie van ӦBB, de Oostenrijkse Spoorwegen. Het bedrijf biedt klanten een wijdverspreid intermodaal netwerk voor end-to-end logistiek door heel Europa en ver in Azië. Jaarlijks rijdt RCG meer dan 500.000 treinen.

De opdracht aan Yellowstar is de uitkomst van een uitgebreide Europese tender. Yohan Kok, Senior Specialist IT Project Management bij Rail Cargo Group: “Wij zochten een softwarepartner die ons één oplossing kan bieden voor de aansturing van ons gehele intermodale operationele proces in alle landen waar wij actief zijn. Ons systeemlandschap kunnen wij hierdoor samenvoegen en zo veel efficiënter werken.”

De invoering van het nieuwe TMS en TOS start in Hongarije en wordt daarna in de loop van 2020 en 2021 verder uitgerold naar andere RCG-locaties en -landen. Beide systemen werken vanuit één platform waartoe ook partners en klanten toegang krijgen. Deze kunnen zo via web of EDI zelf orders inzien, documenten uploaden en dergelijke. Alle operationele informatie komt overal in het internationale netwerk voor iedereen beschikbaar. De klant kan over elke stap in het transport direct real-time informatie ontvangen.

team-rail-cargo-group-yellowstar-kopieren

“Voor Yellowstar is dit het grootste project sinds onze start in 2009,” aldus de Chief Commercial Officer van Yellowstar, Rianne Groffen. “Intermodale ketens vragen om naadloze samenwerking tussen alle betrokken partijen. Essentieel hiervoor zijn data-integratie en het soepel samenwerken van alle betrokkenen. Onze ambitie is om inefficiëntie uit te bannen en tegelijkertijd de gebruiksvriendelijkheid van logistieke ketens te vergroten. Spreadsheets en emails zijn uit, connectiviteit en samenwerking in!”

Lees ook de uitgebreide klantcase over de keuze van Rail Cargo Group voor Yellowstar.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%