Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een toeleverancier “naast de (sluis)deur” biedt veel voordelen!

Een toeleverancier “naast de (sluis)deur” biedt veel voordelen!

Bij de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen wordt er enorm veel bouwmateriaal ingezet. Het is logisch dat houten plaatmateriaal en aanverwante bouwartikelen van niet al te ver gehaald worden, om duurzaam te kunnen werken. Een van de toeleveranciers aan de Nieuwe Sluis Terneuzen is het bedrijf Jongeneel uit Terneuzen, specialist in hout, plaat en bouwmaterialen. 

Voordat de bouw van de Nieuwe Sluis Terneuzen begon, zat Jongeneel wel heel erg dichtbij. “Te dichtbij”, verklaart Thijmen Dingemanse, accountmanager bij Jongeneel. “We moesten met onze vestiging in Terneuzen plaats maken voor de bouw van de sluis en ons bedrijf verhuizen. Inmiddels zitten we op onze permanente, gloednieuwe locatie in Terneuzen Zuid.”

Duurzaam denken en doen
Koninklijke Jongeneel telt 42 vestigingen door heel Nederland. Dingemanse is regionaal manager en plaatspecialist. “Eigenlijk komt het nieuwe pand precies op het juiste moment. We willen zo duurzaam mogelijk zijn en met een nieuw gebouwd pand is de situatie daarvoor ideaal. Ook al zijn we verhuisd binnen Terneuzen, we zitten nog steeds comfortabel dichtbij, aan de Koegerstraat. Dat resulteert in flexibele leveringen, opslag op ons eigen terrein, op afroep kunnen leveren en minder transportkosten.”

Jongeneel levert FSC-gecertificeerd hout. “In fase 1 is het ketenpark gebouwd, waarbij Jongeneel het plaatmateriaal voor de inrichting van de Romneyloodsen heeft geleverd. Ook hebben wij geassisteerd bij het realiseren van stellingen. De opbouw van de loodsen en magazijnen, waarbij ons plaatmateriaal is ingezet, is voltooid”, schetst Dingemanse. “We bevinden ons nu in de fase van voorbereiding voor beton- en kunstwerken, we kijken welke platen daar het beste kunnen worden ingezet. Materialen worden door ons zo uitgekiend, dat ze een hoge repeteerfactor hebben. Een goed voorbeeld is de kwaliteit van het geleverde multiplex, die ervoor zorgt dat alles meervoudig inzetbaar is.”

Jongeneel zet haar expertise in om het beste advies voor iedere situatie te kunnen geven. “We geven ook advies over de opslag en de verwerking van het plaatmateriaal, erg belangrijk voor het mooiste eindresultaat”, zegt Dingemanse tot besluit. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.