Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een scheiding met alleen winnaars
Op de Groene Boog is Bouwhekken Nederland leverancier van tijdelijk hekwerk.

Een scheiding met alleen winnaars

Al vanaf het prille begin is Bouwhekken Nederland, partner in tijdelijk hekwerk, betrokken bij het project de Groene Boog. Vele honderden meters hekwerk worden ingezet om bouwplaatsen van het doorgaande verkeer te scheiden. Accountmanager Gerrit Klaas Gerritsma legt uit.

De eerste levering van bouwhekken door Bouwhekken Nederland voor het project de Groene Boog vond ruim vier jaar geleden in januari 2019 al plaats. Gerritsma: “Het was een grote order met zogenaamde anti-climb hekken, een van de types die we in ons assortiment hebben. Ze worden gekenmerkt door smalle maaswijdtes. Onze hekken worden geleverd met voeten en klemmen of worden in de grond bevestigd. De klem met voet is in deze branche traditioneel, de buizen in de grond worden toegepast als een semipermanente oplossing. In Rotterdam worden beide systemen in combinatie toegepast.”

Honderden meters

Gerritsma licht verder toe dat de losse buizen vooral geschikt zijn als de kwaliteit van het tijdelijk hekwerk voorop staat, vaak in combinatie met een langere periode. Denk aan projecten die zo’n vijf jaar duren. Omdat de hekken hierdoor steviger bevestigd zijn, zijn ze geschikt voor alle soorten weersinvloeden, met name stormwinden.

Hekwerk voorzien van bordjes.

“Onze hekken worden voor dit project op meerdere momenten geleverd na de initiële bestelling. Ze worden deels op locatie gemonteerd. Daarvoor werken we samen met vakkundige mensen door het gehele land. De meeste van onze producten worden gebruikt om een afscheiding te creëren tussen een bouwlocatie en de bestaande weg die door het verkeer in gebruik blijft. Omdat het hier om een enorm groot project gaat, staan er her en der honderden meters hekwerk achter elkaar. Na de levering is onze rol bij een project uitgespeeld, maar we kunnen na afloop ook zorgdragen voor de demontage”, legt Gerritsma uit.

Geluidswerende doeken

De klanten van Bouwhekken Nederland zijn doorgaans grote bouwbedrijven, infrapartijen en combinaties van bedrijven zoals de Groene Boog. In het geval van de Groene Boog zijn de hekken gekocht door de opdrachtgever. Na afloop van het project gaan de hekken naar de klant die ze vervolgens weer bij andere werkzaamheden kan inzetten.

Gerritsma: “We hebben tegelijk met de hekken ook een aantal bouwhekdoeken geleverd, zelfs doeken met een geluidswerend karakter. Dat laatste type doek is een behoorlijk nieuwe ontwikkeling en leveren we sinds begin dit jaar. Het akoestisch vermogen van dit bouwhekdoek is uitmuntend te noemen. Tot 5.000 Hz kan zelfs een reductie van 48 dB worden bereikt. In plaats van neutrale doeken bestellen onze klanten ook reclamebanners.”

“Standaard zijn onze hekken 3,5 meter lang en 2 meter hoog, maar we hebben ook hekken die 1,20 meter hoog zijn of juist korter. Onze bedrukte doeken/banners kunnen we voor alle formaten hekken aanbieden. Het ontwerp hiervoor kunnen we geheel in de stijl van de klant verzorgen met een eigen ontwerpstudio. Een voorbeeld hiervan is informatie op het doek in de trant van de naam van de aannemer gevolgd door ‘realiseert hier… in opdracht van’. Geluidswerende doeken zijn puur functioneel.”

Andere elementen zijn uitvoerdersborden op maat en logo bordjes op de bouwhekken. Daarop kan het logo van Bouwhekken Nederland als ‘merk’ staan, maar op verzoek ook klant specifieke logobordjes. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.