Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een nieuwe machine generatie: de eerste G-Serie overslagkraan – sennebogen 835 G Hybrid

Een nieuwe machine generatie: de eerste G-Serie overslagkraan – sennebogen 835 G Hybrid

Maximale energie-efficiëntie, een gebruiksvriendelijk ontwerp en een beproefde reeks uitrustingen zijn de kenmerken die klanten mogen verwachten van de nieuwste generatie overslagkranen. De volledig nieuwe 835 G is uitgerust met de nieuwste generatie motoren, het innovatieve Green Hybrid energieterugwinningssysteem en decennia aan ervaring van SENNEBOGEN-ingenieurs.  

Deze machine is veel meer dan een nieuwe editie van een klassieker; de SENNEBOGEN 835 G Hybrid is de eerste van een volledig nieuwe generatie overslagkranen. Tien jaar na de lancering van de uiterst succesvolle E-serie, zet de Beierse machinefabrikant opnieuw een grote stap. De G-serie combineert de ervaring in de veeleisende overslagwereld met een nieuwe, toekomstgerichte generatie machines.

De belangrijkste kenmerken van de G-serie

  • Grote technologische innovatie,
  • Goede, ecologische werking – en bovenal,
  • Machineontwerp dat gericht is op operatoren, wagenparkbeheerders en service techniekers.

Met deze nieuwe versie van de populaire 835, heeft SENNEBOGEN het meteen aangedurfd om een absolute allrounder in intern transport te ontwerpen. Met uitrustingslengtes tot 20m is de machine gericht op toepassingen in schroot- en houtverwerking en havenwerkzaamheden. Zoals gebruikelijk maakt het modulaire principe van SENNEBOGEN maatwerk mogelijk met behulp van talrijke onderstelvarianten; van mobiele onderwagens tot rupsen en stationaire oplossingen.

Maximale efficiëntie: energieterugwinning en geoptimaliseerd hydraulisch systeem

De 835 G bevat een zuinige 188 kW Stage V dieselmotor. Het motorvermogen wordt – voor het eerst in deze categorie machines – aangevuld met het Green Hybrid energieterugwinningssysteem, dat de totale prestaties van het systeem aanzienlijk verhoogt. Hierdoor wint de machine aan werksnelheid en worden de bestuurdersprestaties zelfs verbeterd bij een lager verbruik. Concreet betekent dit een vermindering van de brandstofkosten met ongeveer 30%. Het systeem zelf werkt als een gespannen veer die de beweging van de giek ondersteunt. De componenten, een derde hydraulische cilinder op de giek en een stikstof-accumulator aan de achterzijde, zijn dus niet alleen veilig ingebouwd maar ook nagenoeg onderhoudsvrij.

Het thema efficiëntie loopt als een rode draad door alle innovaties van de G-serie. De efficiëntie van de overslagkraan werd verder verhoogd en de hydraulica werd volledig herwerkt – elke slanggeleider, elke diameter, elk ventiel en alle stromingsdoorsneden werden onderzocht en geoptimaliseerd. Dit alles maakt dat het hydraulisch systeem werkt met zo weinig mogelijk weerstand.

In de verdere ontwikkeling van de nieuwe generatie werd er veel aandacht besteed aan de machinisten en het onderhoudspersoneel. De nieuwe Maxcab wordt voor het eerst in de nieuwe serie gebruikt. De werkplek van de machinist is geoptimaliseerd en alle instellingen kunnen comfortabel worden aangepast via het nieuwe gelaagd toetsenbord en het SENCON-scherm. Ook de klimaatregelingselementen en de luchtstroom zijn geoptimaliseerd, evenals de opbergvakken. Enkele van de beproefde kenmerken blijven; de schuifdeur om gemakkelijk te kunnen instappen en de ergonomische joysticks. De nieuwe doorlopende voor- en zijramen bieden een onbelemmerd zicht op de omgeving. Het ontwerp en de kinematica van de cabineverhoging zijn verder verbeterd waardoor de bestuurder nu nog comfortabeler de cabine kan verhogen. De cabine kan traploos worden verplaatst over een hoogte van 2,8m en optioneel tot 3,5m – meer is vrijwel onmogelijk.

SENNEBOGEN heeft ook alle aspecten van service en dagelijks onderhoud geoptimaliseerd. De componenten zijn nog beter toegankelijk en het werk wordt vergemakkelijkt dankzij een duidelijk gestructureerd machineontwerp en centrale onderhoudspunten. Talrijke platforms en handgrepen zorgen voor de hoogste veiligheid voor mens en machine.

Uiteraard is de 835 G Hybrid zoals gebruikelijk ook nog steeds verkrijgbaar in de elektrische versie. Ook daarmee kunnen de bedrijfskosten tot 50% worden verlaagd. De milieuvriendelijke, emissievrije elektromotor zorgt voor een geluidsarme en trillingsvrije werking, zelfs in de meest veeleisende situaties.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.