Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een nieuw design en verbeterde veiligheid voor de Renault Trucks range voor de regionale en stedelijke distributie

Een nieuw design en verbeterde veiligheid voor de Renault Trucks range voor de regionale en stedelijke distributie

Renault Trucks introduceert het nieuwe design voor de voertuigrange specifiek voor de stedelijke en regionale distributie inclusief specifieke kenmerken voor de elektrische modellen. Het nieuwe ontwerp is geïnspireerd op zowel de lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van de fabrikant als de zware trucks, waarmee de Renault Trucks D, D Wide, C 2.3, D Wide LEC (Low Entry Cab) en de Renault Trucks E-Tech D, D Wide en D Wide LEC een brug vormen tussen de twee segmenten. Naast het nieuwe design, is er een reeks nieuwe veiligheidsaspecten toegevoegd voor nóg meer bescherming van zowel de chauffeurs als de kwetsbare medeweggebruikers zoals voetgangers en fietsers.

Wijzigingen aan het uitwendige design

De designers van Renault Trucks hebben de voertuigen in de D & D Wide reeks een make-over gegeven om een duidelijke visuele link te creëren tussen de zware trucks (MHDV) en lichte bedrijfsvoertuigen (LCV) van het merk.

De 100% LED-koplampen creëren een nieuwe C-vormige signatuur, geïnspireerd uit het personenwagen-segment, die een directe esthetische connectie legt met de lichte bedrijfsvoertuigen. Ook zijn er ontwerpkenmerken overgenomen van de zware voertuigen van het merk, zoals een nieuwe bovengrille en een “π”-vorm die op de voorzijde is geplaatst. Op de grille is een royale ruimte gereserveerd voor de eigen visuele identiteit van de transporteur.

Ook de elektrische versies, de Renault Trucks E-Tech D, D Wide & D Wide LEC, zijn visueel onderscheidend dankzij een volledig gespoten voorkant, inclusief de grille. De grille is ook verfraaid met een subtiele “E-Tech” batching die zijn grafische vormgeving benadrukt. Alle voertuigen dragen daarnaastvmet trots het nieuwe Renault Trucks logo.

Nog meer veiligheidsfeatures voor in stedelijke omgevingen

Om effectief afval in te zamelen, goederen te distribureren of distributie of lichte bouwwerkzaamheden uit te voeren, rijden Renault Trucks D & D Wide, C 2.3, D Wide LEC en elektrische Renault Trucks E-Tech D, D Wide en D Wide LEC vaak in dichtbevolkte stadscentra, waar de toegangsmogelijkheden en ruimte voor vrachtwagens steeds minder wordt. Met het oog op het verminderen van de stress van de chauffeur en het verbeteren van hun veiligheid, die van hun lading én de veiligheid van andere weggebruikers, heeft Renault Trucks zijn range uitgerust met nieuwe veiligheidssystemen.

Verbetering van zicht

De instaphandgrepen en de positie van de achteruitkijkspiegels zijn aangepast om het directe zicht te verbeteren, waardoor het gemakkelijker wordt om door smalle straten te manoeuvreren. De sensoren en camera’s die rondom het voertuig zijn gemonteerd, bieden realtime informatie en waarschuwen de chauffeur indien nodig, wat bijdraagt aan veiliger en gemakkelijker rijden.

Slimme veiligheidsfuncties

Daarnaast verbeteren functies zoals automatische bandenspanningscontrole TPMS, waarschuwing voor het verlaten van de rijstrook (LDWS), een systeem om de rijstrook aan te houden en verkeersbordherkenning met snelheidsmelding de veiligheid op de weg aanzienlijk.

Ten slotte zijn de trucks uitgerust met nieuwe achteruitkijkspiegels voor een beter direct zicht en veilig rijden en manoeuvreren.

In 2024 beschikbaar

De nieuwe versie van de Renault Trucks D & D Wide is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2024. Dit geldt voor zowel de diesel als de elektrische modellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.