Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Een mooie stap voor aannemers die duurzamer willen ondernemen’
Gerecycled PVC staat aan de basis van Prolock.

‘Een mooie stap voor aannemers die duurzamer willen ondernemen’

Prolock is duurzaam, circulair en wordt vervaardigd van gerecycled pvc. Zo houdt Profextru jaarlijks zo’n 10.000.000 kilo industrieel kunststofafval uit de verbrandingsovens.

Profextru is al 60 jaar actief in de verwerking van gerecycled pvc. Het recyclingproces kent voor haar geen geheimen meer. Met Prolock heeft Profextru een duurzame troef in handen. Prolock is hét alternatief voor damwanden van traditionele materialen zoals hardhout en staal.

Met hulp van het heiraam is Prolock snel geplaatst.

Duurzaam ondernemen

Voor de toepassing van de innovatieve damwanden zoekt zij de samenwerking met aannemers en opdrachtgevers. “De damwanden hebben een uitstekende MKI-score”, vertelt Rob Salomons van Profextru Productie. “Ze hebben een minimale impact op het milieu. Dat maakt de producten aantrekkelijk voor opdrachtgevers en aannemers die duurzamer willen ondernemen. Met behulp van een levenscyclusanalyse (LCA) kunnen we onze MKI-score vergelijken met die van andere oplossingen. We komen graag in contact met aannemers en opdrachtgevers die hierover willen praten.”

Maatwerk

Prolock biedt twee concepten voor oeverbescherming. Prolock Sigma is de ideale bescherming voor de oevers van vijvers, sloten en kleine watergangen. Prolock Omega is de juiste keuze voor de oeverbescherming van kanalen, rivieren, meren en jachthavens. Beide concepten bestaan uit een kort kunststof scherm, waarvan de kokers worden gevuld met houten palen die de sterkte geven. “Zo combineren we het beste uit twee werelden.” 

Om verspilling tegen te gaan levert Profextru uitsluitend maatwerk. “Zo gaan we secuur en verantwoord om met onze grondstoffen”, vertelt Henry Hoekman van Profextru Productie. 

Projectbegeleiding op locatie.

Service 

“Het zoeken naar de samenwerking zit in ons DNA. Hier willen wij het verschil maken voor onze partners”, aldus een bevlogen Salomons. “We maken indicatieve sterkteberekeningen voor de beste constructie in de gegeven situatie. We leveren hulpmiddelen zoals heiramen en bieden projectbegeleiding op locatie. We blijven in de buurt totdat de damwanden in de grond zitten.”

Innovatie 

Ondertussen zit Prolock ook aan de ontwikkelingskant niet stil. Samen met (publieke) marktpartijen werkt zij aan de doorontwikkeling van het Prolock Delta-scherm. Het zogenaamde ‘Prolock Delta Filterscherm’ moet dijken beschermen tegen ondergrondse zandstromen. “Dat innoveren past bij ons, samen werken aan duurzame oplossingen. We willen echt stappen maken op dat gebied.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.