Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterwerk & Riolering

‘Een mooie stap voor aannemers die duurzamer willen ondernemen’

Onder het motto ‘Het moet beter en het kan beter’ biedt Profextru Productie met Prolock al bijna 20 jaar duurzame oplossingen voor de bescherming van oevers en dijken.

Foto 1 granulaatkorrels kopiëren
Gerecycled PVC staat aan de basis van Prolock.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | Profextru Productie

29 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Prolock is duurzaam, circulair en wordt vervaardigd van gerecycled pvc. Zo houdt Profextru jaarlijks zo’n 10.000.000 kilo industrieel kunststofafval uit de verbrandingsovens.

Profextru is al 60 jaar actief in de verwerking van gerecycled pvc. Het recyclingproces kent voor haar geen geheimen meer. Met Prolock heeft Profextru een duurzame troef in handen. Prolock is hét alternatief voor damwanden van traditionele materialen zoals hardhout en staal.

Met hulp van het heiraam is Prolock snel geplaatst.

Duurzaam ondernemen

Voor de toepassing van de innovatieve damwanden zoekt zij de samenwerking met aannemers en opdrachtgevers. “De damwanden hebben een uitstekende MKI-score”, vertelt Rob Salomons van Profextru Productie. “Ze hebben een minimale impact op het milieu. Dat maakt de producten aantrekkelijk voor opdrachtgevers en aannemers die duurzamer willen ondernemen. Met behulp van een levenscyclusanalyse (LCA) kunnen we onze MKI-score vergelijken met die van andere oplossingen. We komen graag in contact met aannemers en opdrachtgevers die hierover willen praten.”

Maatwerk

Prolock biedt twee concepten voor oeverbescherming. Prolock Sigma is de ideale bescherming voor de oevers van vijvers, sloten en kleine watergangen. Prolock Omega is de juiste keuze voor de oeverbescherming van kanalen, rivieren, meren en jachthavens. Beide concepten bestaan uit een kort kunststof scherm, waarvan de kokers worden gevuld met houten palen die de sterkte geven. “Zo combineren we het beste uit twee werelden.” 

Om verspilling tegen te gaan levert Profextru uitsluitend maatwerk. “Zo gaan we secuur en verantwoord om met onze grondstoffen”, vertelt Henry Hoekman van Profextru Productie. 

Projectbegeleiding op locatie.

Service 

“Het zoeken naar de samenwerking zit in ons DNA. Hier willen wij het verschil maken voor onze partners”, aldus een bevlogen Salomons. “We maken indicatieve sterkteberekeningen voor de beste constructie in de gegeven situatie. We leveren hulpmiddelen zoals heiramen en bieden projectbegeleiding op locatie. We blijven in de buurt totdat de damwanden in de grond zitten.”

Innovatie 

Ondertussen zit Prolock ook aan de ontwikkelingskant niet stil. Samen met (publieke) marktpartijen werkt zij aan de doorontwikkeling van het Prolock Delta-scherm. Het zogenaamde ‘Prolock Delta Filterscherm’ moet dijken beschermen tegen ondergrondse zandstromen. “Dat innoveren past bij ons, samen werken aan duurzame oplossingen. We willen echt stappen maken op dat gebied.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%