Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een loze ruimte maken tussen twee constructies waar je fysiek niet bij kunt?
Met de Egcovoid® zettingsplaat zijn trillingsontkoppelingen of statisch ondubbelzinnige belastingssituaties mogelijk. Ook is op de foto de folie-slang zichtbaar.

Een loze ruimte maken tussen twee constructies waar je fysiek niet bij kunt?

Met Egcovoid® van Max Frank kan dat!

Soms is een holle ruimte noodzakelijk tussen twee constructies, bijvoorbeeld tussen betonplaten. Wanneer separate bekistingen niet mogelijk zijn, zul je op een andere manier moeten werken. Door toepassing van Egcovoid® platen van Max Frank kun je het natte beton scheiden. Wanneer het beton voldoende uitgehard is, hoef je het inwendige van de Egcovoid® platen alleen maar in contact te brengen met water, waarna ze oplossen. Wat achterblijft is de benodigde holle ruimte. Rob de Kok, hoofd bedrijfsbureau bij Max Frank Nederland BV, vertelt er meer over.

Ook bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen toegepast

“Bij de Nieuwe Sluis in Terneuzen zijn onze Egcovoid® platen in de deurkassen en onder de funderingsplaten toegepast”, licht Rob toe. “Zowel bij het binnenhoofd als het buitenhoofd. Door de Egcovoid® plaat eerst op de betonnen liggers te plaatsen en daarna de vloer te storten, creëer je een betonvloer met een hele vlakke onderkant. Na voldoende uitharding van het beton werden de Egcovoid® platen opgelost door water toe te voegen. Het beton kwam daardoor zeer secuur op de balken te liggen. Je kunt het opgeloste residu van de Egcovoid® platen in de loze ruimte laten zitten, maar het kan via een folie-slang ook afgevoerd worden.”

Eigen R&D-afdeling

Max Frank is een producent met een eigen R&D-afdeling en maakt producten voor met name de beton- en staalbouw. “We kunnen oplossingen op maat engineeren”, aldus Rob. “Vandaar onze slogan ‘building common ground’. We denken mee in oplossingen die gericht zijn op efficiëntie op de bouwplaats.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.