Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een kijkje achter de (bouwcommunicatie)schermen bij infraproject A16 Rotterdam
Door de complexiteit van de werkzaamheden in beeld te brengen en te laten zien hoeveel werk er wordt verzet, ontstaat er vanzelf meer begrip.

Een kijkje achter de (bouwcommunicatie)schermen bij infraproject A16 Rotterdam

In deze editie van GWW krijgt u een prachtig overzicht van alle werkzaamheden rondom infraproject A16 Rotterdam, uitgevoerd door bouwcombinatie De Groene Boog. Dit thema had niet tot stand kunnen komen zonder de uitvoerige medewerking van het bouw- en publiekscommunicatieteam van De Groene Boog. Reden voor ons om u een kijkje te gunnen achter de schermen. De twee communicatieprofessionals achter de bouwcommunicatie zijn Irene van Oudenniel en Linda Euser, beiden door de wol geverfd als het gaat om de wereld van bouw en infra.

Er wordt met trots en plezier gewerkt.

Teamwerk in optima forma

Irene en Linda hebben hun sporen verdiend als het gaat om communicatiewerk binnen de bouw en infra. Voor Irene is infraproject A16 Rotterdam inmiddels het 8e project waar zij deel van uit maakt, voor Linda is dit het 7e project. Het tweetal heeft al eerder met succes samengewerkt bij de Rijnlandroute en is op elkaar ingespeeld. “Het is en blijft teamwerk tussen bouwcommunicatie en het publiekscommunicatieteam van Rijkswaterstaat”, opent Irene het gesprek. “Bouwcommunicatie bij dit soort projecten heeft drie pijlers. We informeren de omgeving over de werkzaamheden en de eventuele hinder die daaruit voortvloeit, we houden Rijkswaterstaat op de hoogte van belangrijke stappen in de voortgang en we verzorgen de communicatie naar de moederbedrijven van De Groene Boog.”

Linda vult aan: “We zien het project A16 Rotterdam als een merk. We initiëren, coördineren, bewaken en voeren uit. Dat betekent dat er te allen tijde sprake moet zijn van eenduidige, goed gecontroleerde berichtgeving, in alle richtingen. Dat doen wij niet alleen voor de moederbedrijven, maar ook voor onze onderaannemers. Rijkswaterstaat doet dat met betrekking tot de publiekscommunicatie.”

Medewerkersbijeenkomst nadat de eerste bouwkuip succesvol is droog gepompt.

Ook de trots mag uitgedragen worden

Naast het verzorgen van alle berichtgeving rondom de ‘need to know’ zaken, lopen Irene en Linda graag een paar passen harder voor het project. “Simpelweg omdat we zelf trots zijn op wat er allemaal gerealiseerd wordt en we graag de trots waarmee iedereen werkt uitdragen. Bouwers zijn vaak bescheiden, terwijl er grote, complexe en bijzondere dingen gerealiseerd worden.” Irene voegt toe: “Bouwen kan niet zonder overlast, maar door de complexiteit van de werkzaamheden in beeld te brengen en te laten zien hoeveel werk er wordt verzet, ontstaat er vanzelf meer begrip. Van ‘overlast door’ naar ‘fascinatie voor’ het werk!”

Sympathiek en smakelijk: Linda (links) en Irene delen chocoladerepen uit aan voorbijgangers.

Timing en planning zijn van cruciaal belang

Het werk van communicatieadviseurs in zo’n project is tweerichtingsverkeer. Naast het uitsturen van berichten en realiseren van content, worden Irene en Linda dagelijks bestookt met allerhande vragen via telefoon, whatsapp en e-mail. “We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen en leiden alle communicatie vanuit een centraal punt in goede banen. Timing en planning zijn van cruciaal belang. De samenwerking met Rijkswaterstaat is daarbij ook onmisbaar, die verloopt heel goed”, legt Irene uit.

Beide communicatieprofessionals hebben hun hart aan de bouw en infra verpand en zien zichzelf ook niet snel in een andere rol. “We hopen allebei de bouwcommunicatie voor dit project tot het einde te mogen uitvoeren. Er is nog zoveel te doen!”, zegt Irene tot besluit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.