Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een hybride ‘groene’ spoorhoogwerker

Een hybride ‘groene’ spoorhoogwerker

Sinds enige tijd is een nieuw type hybride hoogwerker voor het spoor op de markt, de EcoRailer. Deze werkt 100% elektrisch, maar kan ook gebruikt worden in combinatie met de verbrandingsmotor. Railcare in Noordwijkerhout heeft de machine ontwikkeld. De firma werkt al meer dan twaalf jaar in de verhuur en ontwikkeling van spoorgebonden machines als hoogwerkers, kranen, roterende verreikers en tegenwoordig ook de hybride hoogwerker EcoRailer.

“We zijn een dienstverlener die 24/7 beschikbaar is”, zegt Wibo van der Laaken, directeur-eigenaar van Railcare BV. “Dit is noodzakelijk omdat wij spoorgebonden werkzaamheden faciliteren. Onze machines vervoeren de personen die dit werk uitvoeren van hoog naar laag en van A naar B. Ook worden met de machines goederen vervoerd en werkzaamheden verricht zoals bijvoorbeeld het ontroesten van het spoor met de RailHog. We werken onder meer voor de door ProRail erkende spooraannemers. Het materieel wordt onbemand, maar ook bemand verhuurd.”

De Railhog is onder meer inzetbaar voor  ontroesten van het spoor.

De Railhog is onder meer inzetbaar voor ontroesten van het spoor.

 

Werk op hoogte snel en eenvoudig uitvoeren

De ‘groene’ EcoRailer is een hoogwerker om werk op hoogte snel en eenvoudig te kunnen uitvoeren. Een machine die overal op het spoor ingezet kan worden en onder meer in tunnels uitstekend functioneert. Dit dankzij het feit dat de EcoRailer 100% elektrisch kan werken en dus geen uitlaatgassen produceert. “Het is een milieuvriendelijke en geruisloze machine. Dit kan bij aanbestedingen een extra pluspunt voor gunning van een opdracht zijn. De hoogwerker is prijstechnisch voordelig en makkelijk te bedienen. Degene die hem bedient heeft wel een certificaat gereedschapsmachinist nodig. Mocht er bij een bedrijf daarvoor niemand inzetbaar zijn, zorgen wij zelf voor een machinist”, aldus Van der Laaken. De EcoRailer is geschikt voor regulier ProRailspoor, evenals lokaal tramspoor en heeft onder meer een toelating voor Infrabel-spoor (België).

Inzet bij diverse grote projecten

De nieuwe EcoRailer is een mooie aanvulling op de huurvloot van Railcare die al eerder ingezet werd bij veel spoorgerelateerde projecten zoals de Betuweroute, de HSL-lijn en de Noord/Zuidlijn. Maar ook bij de nieuwbouw van stations in Utrecht en Rotterdam, en sinds kort ook bij project ZuidAsdok. Een veelomvattend plan om de bereikbaarheid van de Amsterdamse Zuidas en de noordelijke Randstad te verbeteren, met onder meer een complete vernieuwing van station Amsterdam-Zuid. Van der Laaken: “Het bouwconsortium is inmiddels begonnen met de eerste infrawerkzaamheden. Wij leveren daaraan diverse machines, waaronder de roterende verreiker en uiteraard straks ook de EcoRailer!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.