Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Een goed product verkoopt zichzelf’
De vernieuwde N395 wordt aangelicht met verlichtingsmasten van Valmont Nederland.

‘Een goed product verkoopt zichzelf’

De vernieuwde N395 wordt aangelicht met verlichtingsmasten van Valmont Nederland. Het type en zelfs alle documentatie van de specifieke Cormoran-masten werd door de gemeente Hilvarenbeek al in het bestek opgenomen. “Een goed product verkoopt zichzelf”, zegt Gerard Raes van Valmont Nederland. “En tevens een mooi compliment voor ons dat we onze communicatie goed op orde hebben.”

Valmont Structures ontwerpt, vervaardigt en distribueert producten voor de infrastructuur. “Ons portfolio omvat een breed scala aan verlichtingsmasten voor straten, openbare gebieden, parkeerplaatsen, snelwegen, industrieterreinen en sportcomplexen. Daarnaast leveren we ook telecommasten en elektriciteitsmasten”, legt Raes uit. “Op verzoek ontwerpen en plaatsen wij ook ‘specials’, zoals extreem hoge verlichtingsmasten op bijvoorbeeld vliegvelden, containerterminals en industriegebieden, maar ook maatwerkconstructies voor bruggen en sluizen. Dat de Cormoran-masten in de N395 terecht zijn gekomen, hebben wij te danken aan onze brochures.”

Het type en zelfs alle documentatie van de specifieke Cormoran-masten werd door de gemeente Hilvarenbeek al in het bestek opgenomen.

Design- en ontwerpteams

Op de verschillende vestigingen van Valmont wereldwijd zijn ontwerpers en designers werkzaam die klanten ondersteunen bij ontwerpvragen. “Hieruit ontstaan regelmatig fantastische designs”, weet Raes. “Ook werken deze teams gezamenlijk aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Al die producten worden standaard opgenomen in onze catalogi die we wereldwijd verdelen en waaruit stedenbouwkundigen, architecten en bestekschrijvers kunnen putten. Dat is dus ook gebeurd op de N395. In september 2020 zijn we door BAM Infra Nederland benaderd voor de levering van 91 stuks Cormoran-masten. De keuze voor het design en de gewenste masthoogte van 6 meter was reeds door de gemeente Hilvarenbeek vastgelegd. Op basis daarvan heeft BAM Infra Nederland het lichtplan opgesteld. Daaruit bleek een enkele uithouder van 1 meter voldoende voor het gewenste lichtbeeld.”

Bewegwijzeringsmasten

De 91 Cormoran-masten zijn in de fabriek in Frankrijk geproduceerd en vorig jaar juli uitgeleverd aan BAM Infra Nederland. “De masten bevinden zich sindsdien op een tijdelijke opslaglocatie bij het project en worden gefaseerd geplaatst. Daarnaast hebben we ook nog diverse verkeersmasten geleverd van het type bewegwijzeringsmasten in combinatie met openbare verlichting. Deze masten zijn in tegenstelling tot de Cormoran-masten 8 meter hoog. Alle masten zijn overigens modulair aanpasbaar en standaard in verschillende hoogtes en varianten te verkrijgen, met enkele- of dubbele uithouder, in een hoog-laagcombinatie en noem maar op. Voor de N395 hebben we eigenlijk nauwelijks advies hoeven geven. Onze catalogi hebben hun werk gedaan.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.