Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een frisse blik op tijdelijke infrastructuur

Een frisse blik op tijdelijke infrastructuur

Het familiebedrijf neemt meer dan veertig jaar ervaring uit de festivalwereld mee naar de bouw- en infrastructuur en biedt verrassende en bovenal publieksvriendelijke oplossingen. Een gesprek met oprichter Martijn van den Broek over de verschillende mogelijkheden zoals tijdelijke wegen, fietspaden, (kabel)bruggen en zelfs tijdelijke perrons.

Van Ham Infra is een nog jonge onderneming in de infrastructuur maar door de wol geverfd in de evenementenbranche.

Van Ham Infra B.V. is een nog jonge onderneming in de infrastructuur maar door de wol geverfd in de evenementenbranche. “Beide sectoren hebben nogal wat overlap”, weet Van den Broek inmiddels. “Een project in de bouw- en infrasector is eigenlijk een evenement in het klein. Opdrachtgevers in de bouw en infra denken al snel in traditionele oplossingen als het gaat om tijdelijke infrastructuren. Wij proberen als ‘nieuwe speler in de markt’ die structuur te doorbreken en bieden met onze enorme voorraad aan producten en oplossingen vaak interessantere alternatieven. Alle tijdelijke bouwwerken en constructies kunnen bovendien door onze projectengineers in eigen huis statisch worden doorgerekend en voldoen aan het bouwbesluit.”

De kunststof vloerplaten zijn uitermate geschikt als tijdelijk fietspad en een interessant alternatief voor stalen rijplaten.

Nieuwe mogelijkheden

Het realiseren van publieksvriendelijke oplossingen, dat is waar Van Ham al meer dan veertig jaar in is gespecialiseerd. “Die kennis en expertise nemen we mee naar de bouw- en infrasector en dat resulteert onder meer in kind- en naaldhakvriendelijke bruggen, perrons en trappentorens”, zegt Van den Broek. “We kunnen met onze tijdelijke bruggen een vrije overspanning van ruim 22 meter lang creëren, vrij publiekstoegankelijk. De toegang naar de brug of het perron kunnen we voorzien van trappen, maar ook van hellingbanen. Op die manier blijven ook de tijdelijke perrons voor iedere reiziger bereikbaar en ondervinden ze zo min mogelijk negatieve gevolgen van het onderhoud aan het spoor. Daarnaast zijn onze kunststof vloeren uitermate geschikt als tijdelijk fietspad. De vloerplaten worden vervaardigd uit gerecycled PVC en zijn voorzien van een antislip laag. Het maakt ze tot een interessant alternatief voor stalen rijplaten die erg glad kunnen zijn bij vochtig weer of vorst. Bovendien zijn ze ook geluidsarm en veel lichter en kunnen er veel meer m2 met één vracht worden vervoerd. De vloer kan koud op de ondergrond worden gelegd, maar ook op een speciaal geotextiel, zodat de ‘vloer’ tevens als tijdelijke (bouw)weg of parkeerplaats kan fungeren.”

De producten van Van Ham Infra bieden vaak een verfrissend en interessant (lees: sneller en voordeliger) alternatief voor traditionele oplossingen.

Van Ham Infra B.V. heeft in korte tijd al verschillende opdrachtgevers in de bouw en infrasector weten te overtuigen van de vele voordelen van het uitgebreide assortiment. “Zo hebben we een atrium van een groot ziekenhuis voorzien van een complexe steiger voor systeemplafondmontage, vinden onze vloerplaten gretig aftrek en hebben we een ‘bekend’ stadhuis volledig ingepakt met steigermateriaal en voorzien van een doek met afbeelding van het achterliggende gebouw. Onze producten bieden vaak een verfrissend en interessant (lees: sneller en voordeliger) alternatief voor traditionele oplossingen. Groot voordeel aan Van Ham Infra B.V. is dat we zeven dagen in de week werkzaam zijn. We zijn gewend aan het werken in het weekend, in de avond en nacht. Tevens kunnen we ook alle voorzieningen rondom de festiviteiten van de start of oplevering van een project verzorgen, zoals een tent, VIP-deck, enz. Zo komen alle tijdelijke voorzieningen uit één hand”, besluit Van den Broek.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.