Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een fraaie natuurlijke geluidswerende oplossing

Een fraaie natuurlijke geluidswerende oplossing

Een groot gedeelte van het dichte wegennetwerk in Nederland beschikt over geluidsschermen. Functioneel bedoeld om het geluid te weren voor de achterliggende gebieden, maar de behoefte om de geluidsschermen een aantrekkelijker aanzicht te geven, neemt toe. 

Steeds vaker wordt er gekeken naar het ontwikkelen van ‘groene geluidsschermen’ die niet alleen esthetische maar ook ecologische meerwaarde hebben. Kokosystems, van origine een Westlands bedrijf in tuinbouw, produceert en levert turn-key oplossingen voor diverse geluidsuitdagingen in de zakelijke en particuliere sector. Aan het woord is Arjan Kick, projectmanager bij Kokosystems. “Twintig jaar geleden zijn we de kokosbuizen die al werden toegepast in kamerplanten gaan doorontwikkelen. Zo zijn de zichtschermen voor particulieren bedacht en vanuit daar ook geluidsschermen voor de GWW-sector. Een volledig Nederlandse uitvinding die door ons wordt geproduceerd in onze fabriek in Poeldijk.”

Kokowall®

Kokowall® Geluidsscherm H=3,0m langs begraafplaats te Katwijk (Beeld: Limes Landschapsadvies)


Warme uitstraling, past in elk landschap
Het Kokowall® geluidsscherm is één van de fraaiste esthetische oplossingen voor het verminderen van geluidsoverlast. Het natuurlijk ogende en begroeibare geluidsscherm heeft dan ook een zeer hoge acceptatie in woonwijken en langs snelwegen. Kick vertelt: “Voor iedere situatie kunnen we een passende geluidswerende oplossing bieden. We begeleiden elk project van a tot z, we adviseren, engineeren en voeren uit. Indien gewenst dienen we een beplantingsplan in. Al zijn onze schermen nagenoeg onderhoudsvrij. Het Kokowall® Geluidsscherm is modulair opgebouwd en in elke gewenste afmeting en kleurstelling te maken. Het heeft een relatief korte bouwtijd. Bovendien is er de mogelijkheid tot trapsgewijs bouwen, schuin bouwen (d.m.v. schuine of ruitvormige panelen), schuine panelen ter aansluiting op een grondwal of combinaties met transparante panelen. Doordat we alles in eigen beheer maken, kunnen we projecten turn-key aanvliegen en maatwerk leveren.”

Kokowall®

Het Kokowall® HA-Minwol Geluidsscherm toegepast bij een bedrijventerrein. Aan één zijde kokos (esthetisch) en aan de andere zijde een laag minerale wol, afgewerkt met winddoek en kunststof gaasnet.


Uniek: hernieuwbare grondstof kokosvezel
“De kokosbuizen zijn opgebouwd uit gerecycled kunststof, in eigen beheer geëxtrudeerd. De buizen worden omwikkeld met duurzame kokosvezel uit Sri Lanka, verkregen uit geoogste buitenbasten van de kokosnootvrucht. In alle Kokosystems geluidsschermen is een geluidsisolerende plaat toegepast die voor de daadwerkelijke geluidsisolatie zorgt. De buitenzijde van de schermen wordt afgewerkt met kokosvezels die de ideale aanhechting bieden voor diverse soorten klimplanten.”

Kokowall®

Kokowall® Geluidsscherm H=8,0m langs distributiecentrum in Zoetermeer. De Kokowall® Geluidsschermen bestaan voor 98,8% uit recyclebare materialen en zijn gecategoriseerd in de hoogste milieuklasse v.w.b. de carbon footprint.


Vermindering fijnstof en CO2 door verticale beplanting
“Het Kokowall® Geluidsscherm is zonder meer het best begroeibare type geluidsscherm. Door de combinatie van groenblijvende, bladverliezende en bloeiende planten, die ieder seizoen veranderen van kleur, wordt er een ecologische en groenere omgeving gecreëerd. Beplanting filtert het fijnstof en vermindert het CO2 gehalte in de lucht.” Kick besluit: “Onze geluidsschermen gaan meer dan 50 jaar mee. Al met al een ideaal geluidsscherm voor gemeentelijke en provinciale wegen, langs woonwijken en andere locaties direct langs de weg waar begroeiing van het geluidsscherm mogelijk is.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.