Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een brug slaan tussen asfalt en kunstwerk

Een brug slaan tussen asfalt en kunstwerk

Ze produceren en leveren bitumineuze bindmiddelen voor de asfaltindustrie in de breedste zin des woords. We hebben het uiteraard over Esha Infra Solutions. Minder bekend is dat Esha een diversiteit aan membranen en andere oplossingen produceert voor de afdichting van kunstwerken als spoor- en verkeersbruggen, tunnels en parkeerdekken. Hiermee is het bedrijf in staat om opdrachtgevers de juiste oplossing voor elk type kunstwerk en asfaltverharding te adviseren. Daarbij brengt zij de juiste partijen samen om tot een hoogwaardige constructie te komen. Toonaangevende projecten, zoals de spoorbruggen bij Hattem, Muiderberg, de Van Brienenoordbrug en de Julianabrug in Willemstad zijn voorzien van een waterdichte oplossing van Esha Infra Solutions. Hiermee slaat Esha een brug tussen asfalt en kunstwerken.

willemstad-kopieren

De Julianabrug in Willemstad is voorzien van een waterdichte oplossing van Esha Infra Solutions.

 

Brugdek afdichtingen

De Van Brienenoordbrug is afgedicht met het Parafor Ponts-membraan, geleverd op rollen van 50 meter. Een grote rol bij de keuze van dit type membraan speelde de uitzetting van het stalen brugdek in relatie tot de asfaltconstructie. Het flexibele Parafor Ponts-membraan is in staat deze beweging op te vangen en voldoet aan alle criteria.

Een ander membraan, voor de afdichting van zowel betonnen als stalen kunstwerken, is Mistral C. Hierop kan direct een deklaag van gietasfalt worden aangebracht. De speciale opbouw van dragers en de hoogwaardige modificatie van het bitumen absorberen de krachten die vanuit het kunstwerk voorkomen. Hierdoor blijft het kunstwerk waterdicht en blijft het bovenliggende gietasfalt jarenlang vrij van schade.

Wie de meest hoogwaardige waterafdichting voor een betonnen kunstwerk zoekt, kiest voor een primerlaag van epoxy met daarop een laag Vedapont BE. Door de hoge temperatuurbestendigheid kan hierop direct een laag gietasfalt worden aangebracht, waarna de resterende asfaltconstructie wordt opgebouwd. Dit systeem wordt al jarenlang voornamelijk in Duitsland toegepast. Vanuit kwaliteitsoogpunt neemt het gebruik van deze constructie ook in Nederland toe. Parafor Ponts, Mistral C en Vedapont BE worden geleverd op rollen van maximaal 50 meter. De materialen voldoen aan de eisen volgens ETAG, CE en RTD. Naast het adviseren, produceren en het leveren speelt Esha een rol bij de applicatie van deze membranen en werkt zij uitsluitend samen met deskundige applicateurs.

esha-algemeen-kopieren

Decennia aan ervaring

In de wegenbouw is Esha Infra Solutions (opgericht als Smid en Hollander) al meer dan negentig jaar actief. Vanuit de productielocatie in Groningen levert Esha Infra Solutions producten, voornamelijk op basis van bitumen, voor de aanleg en het onderhoud van asfaltverhardingen aan vele landen in Europa.  Esha Infra Solutions werkt met diverse partijen in de markt aan het realiseren van de juiste technische en functionele oplossing voor infraprojecten. Daarbij concentreert Esha zich op:

• Asfaltproductie en -verwerking

• Asfaltonderhoud

• Afdichten, versterken en beschermen van constructies en milieu

Esha Infra Solutions maakt deel uit van de business line Civil Engineering van de BMI Group, bestaande uit Braas Monier en Icopal. BMI Group is de grootste producent van dakbedekkingssystemen voor platte en hellende daken in Europa. Met meer dan 165 jaar ervaring is het bedrijf marktleider in dakbedekking en waterdichte oplossingen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.