Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Een allround damwand specialist!

Een allround damwand specialist!

Een passende naam voor een funderingsbedrijf! Gespecialiseerd in het aanbrengen van stalen damwanden en buispalen werkt het familiebedrijf Sterk aan kadevernieuwingen, dijkversterkingen, bouwkuipen, combiwanden en nog veel meer. Klein, groot, ‘simpel’ of complex: Sterk maakt het, en maakt het goed. En dat zijn niet alleen maar woorden. Zo ontving Sterk Heiwerken het predicaat Hofleverancier, enkel uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit en continuïteit.  Aan het woord is Peter van Halteren, algemeen directeur van de Sterk Groep.

Wat maakt ons Sterk?
“We zien onszelf als een breed inzetbare specialist. Ja, we houden ons voornamelijk bezig met damwand en buispalen, maar op dit vlak kunnen we bijna alles! Vrijwel alle technieken voor het zetten damwanden hebben wij in huis: trilling arm (hoogfrequent) of trillingvrij. Laatstgenoemde kunnen we niet alleen makelaargeleid met een drukblok of met een silent piler maar ook middels de relatief nieuwe resonantie techniek. Ook qua type projecten zijn we breed inzetbaar en flexibel. Mensen uit de branche associëren Sterk vaak met de wat grotere en complexere werken, maar we werken net zo veel aan kleinere klussen. We zijn ook ingericht op deze mix van verschillende type projecten. Een blik op onze planning en je ziet klussen van één of een paar dagen waar een enkele kraan staat, tot klussen die maanden duren waarbij meerdere machines worden ingezet.” Dankzij een eigen bedrijfstak, Sterk Waterwerken, kan dit niet alleen vanaf het land, maar ook vanaf het water. Dit alles met eigen pontons en sleepboten. Sterk Metaal specialiseert zich in constructiewerk, veelal verbonden aan het aanbrengen van een damwand. Deze afdeling maakt veel (prefab) constructies zoals remming- en geleidewerk en voert gecertificeerd specialistisch laswerk uit. In de grote lashal van Sterk Metaal kan het proces zo zorgvuldig mogelijk worden gewaarborgd waardoor er aan strenge eisen voldaan kan worden (NEN-EN 1090-1 tot en met executieklasse III). De ligging aan het water in Drachten is ideaal. “We vervoeren deze grote constructies vrijwel altijd zelf over het water. Zo blijft constructie, transport en het aanbrengen bij één partij: Sterk.”

Damwand specialist

Krachtig in innovatie
Een andere pijler van de Sterk-identiteit is innovatie. Zo heeft het bedrijf een lange geschiedenis als het gaat om het zelf ontwikkelen van nieuwe hydraulische kranen voor funderingswerk. “Qua machines willen we een voorloper zijn. We vertalen de kennis uit het veld door in de ontwikkeling van nieuwe producten. Vorig jaar hebben we wederom een nieuwe zelfontwikkelde machine in gebruik genomen. Deze kraan zit vol innovaties en technisch vernuft. Het was een proces van jaren om deze machine tot een uniek en goed werkend eindproduct te brengen maar dat is het waard geweest.” Het is duidelijk dat de technische achtergrond en interesses van Peter hier een belangrijke rol in spelen. “Maar zonder ons technisch team, de input van de machinisten en diverse partners (assemblage, powerpack etc.) zijn we nergens. We doen het met z’n allen en daar ben ik trots op”, zegt Peter. “Momenteel zijn we bezig met de bouw van een tweede machine.”

Damwand specialist

Projectgerichte oplossingen
“Onze specialistische kennis is voor ons haast vanzelfsprekend, maar we zien dat we hiermee bijdragen aan slimmere of kostenbesparende oplossingen. Ja, we kijken naar de markt om tendensen waar te nemen, maar we ontwikkelen ook veel op eigen initiatief. Zo zijn er diverse kleine innovaties die we doorvoeren in onze producten, omdat we daar veel aan hebben als we dat succesvol kunnen implementeren en ze vervolgens in de markt zetten.” Peter besluit: “Daarnaast maken we ook projectgerichte oplossingen, zoals een speciale lascontainer zodat we ook op locatie (op maar liefst zeven meter boven het water hangend aan een damwandconstructie) aan strenge laseisen konden voldoen. We denken mee met de klant om tot het beste resultaat te komen. Of het nu gaat om een damwandkuip voor een particulier die een woning met een kelder wil, of een dijkversterking van vele kilometers.” 

Meer informatie: www.sterk.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.