Platform over civiele techniek & infrastructuur
Edwin Wendrich over goed werkgeverschap: ‘Wees trots op je bedrijf en laat dat ook zien’
Dagelijks werft Eminent civieltechnisch talent voor de aannemerij, ingenieurs- en adviesbureaus, gemeenten en overheid.

Edwin Wendrich over goed werkgeverschap: ‘Wees trots op je bedrijf en laat dat ook zien’

Hoe behouden we onze mensen binnen onze organisatie? Hoe zorgen we ervoor dat we de juiste nieuwe mensen aantrekken die niet binnen een jaar weer weg zijn? Vragen die Edwin Wendrich, salesmanager Civiele Techniek bij Eminent, bijna dagelijks hoort van zijn opdrachtgevers. In dit artikel gaat hij dieper in op hoe je met goed werkgeverschap het verschil kunt maken. 

“Veel werkgevers focussen nog te veel op diploma’s, vereiste werkervaring en skills”, vindt Wendrich. “Terwijl de grootste meerwaarde van mensen komt uit hun ambitie en motivatie. Als je je als werkgever daarin verdiept en dit vraagt aan (potentiële) werknemers, kan het zomaar zijn dat de juiste match dichterbij is dan je denkt.” Wendrich weet waar hij over praat. “Met ruim twintig jaar ervaring in het vak, werk ik nog altijd met ontzettend veel passie binnen de civiele sector. Dagelijks werven we bij Eminent civieltechnisch talent voor de aannemerij, ingenieurs- en adviesbureaus, gemeenten en overheid. Maar ons werk gaat verder dan werven alleen. Het gaat ook om hoe mensen binnen te houden, om goed werkgeverschap. De samenwerking en het sparren met opdrachtgevers is des te belangrijker geworden.”

De grootste meerwaarde van mensen komt uit hun ambitie en motivatie.

Vier successen

Goed werkgeverschap is volgens Wendrich een must als je als bedrijf wilt groeien. Dit houdt onder meer in dat mensen zich kunnen (door)ontwikkelen binnen je bedrijf, dat je aandacht hebt voor de mens achter je werknemer en dat je groeiambities bespreekbaar maakt. Hard werken maar ook successen samen vieren. “Personeel is het kapitaal van je organisatie. Kijk tijdens een sollicitatie niet naar wat iemand niet kan maar juist naar wat hij/zij wel kan. Wees zuinig op de ambassadeurs van jouw bedrijf en laat bevlogen medewerkers een warm welkom zijn voor de nieuwe professionals.”

Van food naar civiele techniek

Een mooi voorbeeld van hoe ambitie en motivatie het verschil kunnen maken, is een kandidaat die Wendrich recentelijk met succes heeft geplaatst. “Peter, al jaren Versmanager bij een horecagroothandel, wilde heel graag overstappen naar de civiele techniek om uitvoerder te worden. Hij had de juiste leidinggevende skills en dankzij zijn enorme motivatie en de bereidheid om te investeren, werkt hij nu met plezier en succes bij een technisch bedrijf waar hij een Traineeship volgt tot uitvoerder. Een prachtig voorbeeld van hoe je ook zonder de vereiste ervaring in een branche, maar met de juiste skills en motivatie je ambitie waar kunt maken.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.