Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ecosystem omvat drie elektrische krachtpatsers

Ecosystem omvat drie elektrische krachtpatsers

MCL-serie is antwoord op groeiende vraag naar compacte knikladers

Tijdens de Bauma laat Mecalac met een drietal relatief grote elektrische machines zien, dat het op milieugebied voorop loopt. Daarnaast is het gamma knikladers uitgebreid met de zes modellen van het MCL-gamma. Ze zijn een direct antwoord op de groeiende vraag naar kleine, multifunctionele knikladers in de landbouw-, verhuur- en bouwsector.

Mecalac wordt in ons land vertegenwoordigd door Ahlmann Nederland. We vroegen PR-man Peter van Keulen welke nieuwe machines straks in Ammerzoden te zien (en uiteraard te koop) zullen zijn. Hij verwacht met name veel belangstelling voor beide elektrische bandenmachines: de Ahlmann es1000 zwenklader met 1.000 liter bakinhoud en de 11-tons Mecalac e12 graafmachine, inclusief de M-Power laadoplossing voor op de werkplek. Bij de compacte knikladers gaat het om de modellen MCL2, MCL4+ en MCL8.

Zero Emission Ecosystem

Genoeg kleine elektrische machientjes tegenwoordig, maar waar zijn ze in de zwaardere machineklassen? Mecalac wil daar verandering in brengen. Tijdens Bauma presenteert het een complementair gamma van middelgrote elektrische machines voor graven, laden en transporteren. Volgens Mecalac sluiten de 1000 liter es1000 zwenklader, de 11-tons e12 graafmachine en de 6-tons ed6 wieldumper goed aan bij de emissievrije wensen van binnenstedelijke bouwers.

Mecalac’s nieuwe MCL-gamma omvat zes modellen, van 1,74 tot 2,85 ton eigengewicht.

Om ze van energie te kunnen voorzien wordt tegelijkertijd M-Power geïntroduceerd: een mobiele oplossing voor stroomvoorziening. Met zijn opslagcapaciteit van 300 kWh vervangt deze powerbox de traditionele dieselgenerator en kan er schoner en stiller worden gewerkt, ook in de vroege en late uurtjes. Mecalac liet berekenen dat het drietal op jaarbasis een CO2-besparing van 64 ton kan opleveren.

Nieuwe reeks knikladers

Mecalac en Ahlmann Nederland zien een toenemende vraag naar compacte knikladers, die steeds vaker andere type machines gaan vervangen omdat ze veelzijdiger inzetbaar zijn, wendbaarder en ook veiliger. Het nieuwe Mecalac MCL-gamma omvat zes modellen, van 1,74 tot 2,85 ton. Vier daarvan hebben standaard een langere giek voor landbouwactiviteiten, twee hebben speciaal voor het bouwsegment een kort hefframe.

De MCL2 met wielmotor transmissie is zeer wendbaar. Als kleinste binnen de MCL-serie levert hij maximale prestaties. Er is keuze uit een canopydak of cabine.

De MCL4+ met zijn 18,4 kW motor biedt een uitstekend compromis tussen compactheid en hefvermogen. Dankzij het lage transportgewicht is hij prima op een aanhangwagen te vervoeren. De ‘plus’-versie is speciaal op de bouw gericht. Zijn korte arm garandeert een hogere kieplast.

De MCL8 heeft als sleutelwoorden: forse kracht, grote storthoogte en flink hefvermogen. Deze grootste kniklader in het MCL-gamma staat sterk bij laden, verplaatsen en aandrijven van hydraulische aanbouwdelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.