Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Economisch gunstige topkwaliteit recyclingmachines

Economisch gunstige topkwaliteit recyclingmachines

Sinds jaar en dag is Herwijnen Machinery gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte recyclingmachines. Het familiebedrijf is in 2015 gevraagd de belangen te behartigen van de Pronar recyclingmachines in de Benelux. Met succes. Volgens Jimmy van Herwijnen onder meer te danken aan de gunstige prijssetting van de topkwaliteit recyclingmachines.

pronar-mrw-2.1010-slow-speed-shredder-kopieren

Pronar MRW 2.1010 Slow Speed Shredder.

 

Het Poolse Pronar heeft in 2012 de stap genomen om zijn portfolio verder uit te breiden en zich toe te leggen op de productie van recyclingmachines. “Ze zijn begonnen met de ontwikkeling van een trommelzeef die in 2014 officieel werd geïntroduceerd en de markt op zijn kop heeft gezet”, zegt Van Herwijnen. “Het is een doorslaand succes.” Maar daar bleef het niet bij. “Pronar heeft in korte tijd een hele reeks aan recyclingmachines geïntroduceerd, gaande van compostomzetters en rupsmobiele transportbanden tot 1- en 2-assige shredders. En dat alles volgens hetzelfde recept: topkwaliteit met componenten van A-merken (Caterpillar, Danfoss, enz.) en ook nog eens prijstechnisch interessant.”

sandvik-puinbreker-kopieren

Sandvik puinbreker.

 

Nieuwe machines van Pronar worden in nauw overleg met klanten ontwikkeld, weet Van Herwijnen. “De lijnen zijn kort en dat maakt dat we met Pronar kunnen concurreren tegen de grote, veelal logge organisaties van onze concurrenten met vergelijkbare recyclingmachines.” Maar het heeft ongetwijfeld ook te maken met de manier waarop Herwijnen Machinery opereert. “We komen afspraken na, hebben van vrijwel elke machine één of meerdere demoversies en besteden veel aandacht aan service en aftersales. Daar proberen we absoluut in uit te blinken. Door heel Nederland worden onze demo’s ingezet. Ook op de aankomende demodagen kunnen bezoekers de machines van Pronar aanschouwen.”

pronar-mpb-mobiele-trommelzeef-kopieren

Pronar MPB mobiele trommelzeef.

 

Op de demodagen introduceert Herwijnen Machinery de eerste 1-assige shredder van Pronar, een populaire recyclingmachine in Nederland. “We hebben net als de trommelzeef hoge verwachtingen van deze nieuwe machine die ons helpt marktaandeel te winnen ook in dit segment. Daarnaast hebben we vorig jaar het importeurschap van Sandvik verworven. Behalve voor gebruikte machines kan men dus ook bij ons terecht voor prijstechnisch interessante nieuwe machines.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.