Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzame zelfborende ankersystemen
De zelfborende ankersystemen worden in eigen huis geproduceerd.

Duurzame zelfborende ankersystemen

Duurzaam en doeltreffend

Geotech Metals produceert, ontwikkelt en levert een compleet zelfborend ankersysteem op internationaal niveau. Met eigen productie en praktische en theoretische kennis is Geotech Metals een dynamische speler op de markt. Ook op het gebied van duurzaamheid. Bryan Visser, Sales Engineer bij Geotech Metals:  “Duurzame productie vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij als eerste producent van zelfborende ankersystemen de milieu-impact van ons product onderzocht.” 

“Er zijn onafhankelijke wetenschappelijke methoden beschikbaar om de milieu-impact van je product te bepalen”, vertelt Visser. “Zo hebben we een LCA (Levenscyclusanalyse) uitgevoerd, waarmee een EPD (Environmental Product Declaration) is opgesteld. Deze analyse geeft een beeld van de milieu-impact middels verschillende indicatoren.”

Het productieproces onder de loep

Geotech heeft de LCA in 2021 uitgevoerd samen met Aveco de Bondt. Visser: “We keken naar de toegepaste basismaterialen van onze zelfborende schroefinjectieankers. Vervolgens namen we het productieproces onder de loep: van inkoop van het basismateriaal tot aan de vervaardiging van het ankersysteem. Alle tussenstappen zijn geanalyseerd om de totale milieu-impact per kilo zelfborend ankersysteem te bepalen.”

Het zelfborende ankersysteem wordt vervaardigd met gecertificeerd materiaal.

De resultaten van de LCA zijn verwerkt in een EPD. Visser: “Zo’n EPD is handig, want bij toepassing van ons product levert het MKI-voordeel op voor onze klanten, bij aanbestedingen waar de MKI (Milieu Kosten Indicator) van toepassing is. Uit de EPD blijkt dat onze ankersystemen 20% duurzamer zijn dan de reguliere categorie in de milieudatabase. Fijn voor aannemers én het milieu!”

Duurzaamheid op alle facetten

Doordat Geotech Metals haar bestaande product analyseerde, garanderen ze dat hun product duurzamer is dan de standaard uit de milieudatabase. Ook bij de productie houden ze rekening met duurzaamheid. Geotech Metals produceert een zelfontwikkelde schroefdraad die zorgt voor een maximale binding tussen het staal en het groutmengsel. “Zo wordt scheurvorming beperkt en resulteert het in een duurzamer product dat de effecten van corrosie minimaliseert.”

“Onze mooie referentieprojecten bewijzen dat ons product duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit is. We zijn bijvoorbeeld in bezit van het conformiteitscertificaat van de productiecontrole in de fabriek volgens de EN1090. Daarnaast worden onze ankersystemen regelmatig getest door onafhankelijke laboratoria. En wat betreft levertijden? Ook daarin lopen we voorop. We hebben altijd een ruime voorraad, dus flexibel leveren is geen probleem!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.