Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzame verbetering bij grond-, weg- en waterbouwbedrijven met dé kennispartner voor certificeringen

Duurzame verbetering bij grond-, weg- en waterbouwbedrijven met dé kennispartner voor certificeringen

De ontwikkelingen binnen het vakgebied van grondverzet, bouwen van dijken, bruggen en kanalen, de sloop-, schroot- en recyclingsbranche en de water- en wegenbouw, spitsen zich de laatste jaren steeds meer toe op kwaliteit, arbo & veiligheid en milieu & duurzaamheid. Steeds grotere focuspunten hierbij zijn de CO2-footprint, het werken met duurzaam en veilig bouwmaterieel, én het gebruik van secundaire grondstoffen. Normec Certification werkt als onafhankelijke certificerende instantie om management-, kwaliteits-, veiligheids- en duurzaamheidssystemen te toetsen en te certificeren.

“We zijn een relatief jong bedrijf, maar we beschikken over decennialange ervaring op het gebied van asbest, bodem en bouw(grond)stoffen. In relatief korte tijd is Normec Certification uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt. Door de inzet van slimme IT-oplossingen is onze werkwijze efficiënt, transparant en kostengunstig”, zegt Arjen Werkmeester, commercieel directeur bij Normec Certification. “Het doorvoeren van duurzame verbetering voor onze klanten doen we met veel enthousiasme, kundigheid én in de overtuiging dat het altijd beter kan.”

Normec Certification is geaccrediteerd voor een groot aanbod aan regelingen en certificaten en is daarmee ook dé specialist in certificeren. “Daarbij zijn wij altijd op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector, evenals de huidige (en toekomstige) wet- en regelgeving”, zegt Werkmeester.

Als kennispartner kijkt Normec Certification altijd samen met de klant naar veilige en efficiënte oplossingen.

Een duurzame relatie met klanten, de tijd nemen elkaar te leren kennen en samen tot oplossingen komen, vindt Werkmeester essentieel. “Doordat we het werkveld kennen en dezelfde taal spreken, zijn we een echte kennispartner voor bedrijven in de bouwsector. Met onze frisse en meedenkende blik willen we bedrijven die met asbest, bodem- en bouwstoffen te maken hebben ontzorgen. We willen hun werk beter, veiliger en efficiënter maken, zonder een ‘noodzakelijk-kwaad-gevoel’. Op die manier dragen we bij aan de algehele performance van de organisatie.”

TOTAALPAKKET

Normec Certification biedt certificeringen op het gebied van kwaliteit (ISO 9001 en ISO 14001), arbo & veiligheid (o.a. Veiligheidsladder en VCA) en milieu & duurzaamheid (MVO Prestatieladder, CO2-Prestatieladder, MRF Keurmerk en BRL SVMS-007). Maar dus ook bodem- en productcertificeringen. “De hele BRL-systematiek komt aan bod: voor producten zoals een mobiele puinbreker (ingezet voor de productie van beton- en puingranulaat) is de BRL 2506 van toepassing. Op het gebied van bodemcertificering zijn er bijvoorbeeld de 9341 en 9335. De 9341 wordt ingezet bij de toepassing van steenachtige substraten. Bij de 9335 ligt de focus op de werkwijze bij het beheren van partijen grond of baggerspecie en grondstromen. Bij beide moet worden voldaan aan het Besluit bodemkwaliteit (Bbk). Vergeet daarbij de BRL SIKB certificering niet, zoals de 6000 en 7000. Deze zijn met name van toepassing op de milieukundige begeleiding van (water)bodemsaneringen en de nazorg ervan is conform het Bbk.”

Arjen Werkmeester, commercieel directeur bij Normec Certification.

NIEUWE CERTIFICERINGEN

De meest recente toevoeging aan het Normec dienstenpakket zijn ISO 27001 en 45001 en PSO”, zegt Werkmeester en licht toe: “De ISO 27001 is een ISO-normering voor informaticabeveiliging: hoe gaan we op een veilige, verantwoorde wijze om met digitale beheersing van rapporten en documenten. De ISO 45001 is een internationale veiligheidsnormering, geënt op ISO-structuur (high level structure). Tot slot de PSO: Prestatie Sociaalgericht Ondernemen. Hierbij kijk je hoe je als werkgever bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers en bovendien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. Dit gaat steeds meer spelen met de krapte op de arbeidsmarkt en de focus op goed voor elkaar zorgen.”

Bij het bouwen aan een duurzame en veilige werkomgeving is het belangrijk om kwaliteits-, veiligheids-, management- en duurzaamheidssystemen te toetsen en te certificeren.

NO-NONSENSE

Het no-nonsense en informele karakter van het bedrijf is terug te zien in de dienstverlening. “We bieden echt een totaalpakket met één aanspreekpunt, een open en transparant karakter en geen verborgen kosten. Met ons unieke online klantenportal, heeft de klant 24/7 inzicht in onder andere de voortgang van het (her)certificeringsproces, de status van de lopende certificaten en gemaakte auditafspraken. Maar uiteraard staan wij ook persoonlijk tot de beschikking van onze klanten”, zegt Werkmeester en besluit: “Dus mocht er behoefte zijn aan verdere toelichting of wil je weten wat Normec Certification voor jou kan betekenen, dan ben je welkom voor een persoonlijk gesprek.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.