Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzame, circulaire grondkeringen voor de GWW
Project in Genemuiden waar vanwege de zachte veengrond beschoeiingsschotten van 2 meter van Circore zijn toegepast: Opdrachtgever Jan van Dijk: “Na drie jaar staat het er nog steeds even strak in!”

Duurzame, circulaire grondkeringen voor de GWW

Al eerder schreven we over de producten die onder de naam Circore een meerwaarde bieden voor de GWW-branche. 

Ze voldoen aan de doelstellingen die door de overheid zijn opgesteld als het om circulair inkopen op een project gaat, óók vanwege de zeer positieve MKI-waarde en de lage CO2-footprint. Emil Golshani, internationaal accountmanager bij Circore, onderdeel van HKS Scrap Metals B.V.: “Inmiddels kiest éénderde van de waterschappen voor onze producten.”

Damwanden, beschoeiingen, stuwen en meer

De hoogwaardige Circore-producten zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur wat zorgt voor een enorme kostenbesparing. “Onze damwanden zijn opgebouwd uit planken van maximaal 4 meter lang die verticaal geplaatst worden. Afwerking met een enkele of dubbele gording (optioneel staalversterkt) is mogelijk. De beschoeiingsschotten zijn opgebouwd uit planken met een totale hoogte van 20-40-60-80 of 100 cm. De 3 meter brede schotten, worden aan de achterkant vastgezet met vijf klampen, voor optimale stabiliteit. Deze kunnen afgewerkt worden met vol profiel gordingen ter bescherming.”

Grondkering opgebouwd uit damwandplanken en gording van Circore.

Veelzijdig inzetbaar

“De kunststof Circore producten zijn zowel in de natte als droge hoek toepasbaar”, vervolgt Golshani. “Onze producten zijn een prima duurzaam en circulair alternatief voor hout. Dankzij nagenoeg dezelfde bewerking als bij hout, zijn onze damwanden ook geschikt om een stuw mee te bouwen. Of te gebruiken als grondkering naast een voetpad.” Circore is constant bezig met doorontwikkeling en productverbetering op basis van klantervaring, door flexibel en oplossingsgericht mee te denken met de klant. Zo ontstaan er nieuwe producten, toepassingen en afzetmarkten voor de Circore producten.” Golshani noemt tot slot een project in Genemuiden, waar -vanwege de zachte veengrond- schotten van 2 meter zijn gebruikt: een maatwerkoplossing van Circore. Niet alleen toen, maar ook nu nog naar volle tevredenheid van de klant.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.