Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaamheid, uitstraling en draagcomfort
HKV biedt bedrijven in de infra, bouw, transport en logistiek een nieuwe duurzame RWS-kledinglijn.

Duurzaamheid, uitstraling en draagcomfort

De drie pijlers van de nieuwe duurzame RWS-kledinglijn

Duurzaamheid. Iedereen vindt er iets van, roept er iets over en moet er iets mee. En dat is maar goed ook, want we moeten zuinig zijn op onze planeet. Ook HKV, dé totaalleverancier van Bedrijfskleding & PBM, Gereedschappen, Wegbebakening en Reclame & Sign, neemt duurzaamheid serieus. “Het zit echt in ons DNA”, zegt Joost van Welie, sr accountmanager bij HKV. “We blijven hier dan ook volop in door ontwikkelen.”

HKV is dé totaalleverancier van onder andere bedrijfskleding en neemt duurzaamheid heel serieus.

Duurzaamheid is meer dan circulair, volgens Van Welie. “Sterker nog: circulaire kleding is een mooie ambitie, maar op dit moment is de techniek nog niet zo ver dat alle kleding eenvoudig gerecycled kan worden aan het einde van de levensduur.”

Levensduur verlengend

De wellicht belangrijkste manier om de milieu-impact in de kledingbranche te verlagen, is het verlengen van de levensduur. “Hoe langer een kledingstuk mee gaat, hoe minder grondstoffen je hoeft te gebruiken en hoe minder vaak een productieproces in gang gezet hoeft te worden. Ook consumenten en bedrijven zijn zich hier steeds meer van bewust. Daarom biedt HKV bedrijven in de infra, bouw, transport en logistiek nu ook een nieuwe duurzame RWS-kledinglijn.” Door het gebruik van kwalitatieve grondstoffen als gerecycled polyester en biologisch katoen, en het gebruik van gesegmenteerde striping, halen we nu de norm voor 50 wasbeurten. Tweemaal zo lang als voorheen, aldus Van Welie. “En dankzij de Polygiene Stay Fresh® technologie is kleding vaker te dragen zónder dat het gewassen hoeft te worden, waarmee een milieu impact verlaging van 37% is te realiseren. Daarnaast maken we gebruik van gesegmenteerde striping. Ten opzichte van gestikte striping blijft de kleding langer intact als een deel van de striping beschadigd is, dus is er minder sprake van slijtage.”

Uitstraling en draagcomfort

Naast duurzaamheid heeft HKV de focus ook liggen op uitstraling en draagcomfort. “De nieuwe duurzame RWS-kledinglijn heeft bij de werkbroek op diverse plekken stretchpanelen en gedrukte in plaats van gestikte striping. Dit vergroot de bewegingsvrijheid van de drager, net als het verstelbare elastiek in de tailleband. Ook zijn er allerlei aanpassingen in de kleding gedaan, ten behoeve van het ademend en vochtregulerende vermogen van de kleding. En bij veel kledingstukken is de pasvorm verbeterd of maken we met kleine details echt een verschil.” Van Welie noemt bijvoorbeeld de stormflap over de rits van de softshell en de kinprotector bij de bovenkleding met rits. “Een groot verschil is de kleding die specifiek voor dames is ontwikkeld. De werkbroek en softshell zijn niet alleen functioneel, maar zitten lekker én zorgen ervoor dat je er goed uitziet!” Bij de Vakbeurs Openbare Ruimte (27 en 28 september – Jaarbeurs in Utrecht) wordt de nieuwe duurzame RWS-kledinglijn van Tricorp door HKV getoond. “Net als de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van circulaire zwarte verkeerskegels en duurzamere harpoenpalen”, zegt Van Welie tot slot.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.