Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Duurzaamheid langs het spoor met een hybride hoogwerker

hybrid01-kopieren

30 juni 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Bouwmaterieel wordt steeds ‘groener’. Zo heeft Railcare bijvoorbeeld de zogenaamde EcoRailer in het assortiment opgenomen, een hybride hoogwerker die 100% elektrisch werkt, maar ook kan worden gebruikt in combinatie met de verbrandingsmotor.

Railcare richt zich op de verhuur en ontwikkeling van spoorgebonden machines zoals hoogwerkers, kranen, roterende verreikers en tegenwoordig ook de hybride EcoRailers. Omdat zij spoorgebonden werkzaamheden faciliteren is Railcare 24/7 beschikbaar. De machines vervoeren de personen van hoog naar laag en van A naar B. Ook worden met de machines goederen vervoerd en werkzaamheden verricht, zoals bijvoorbeeld het ontroesten van het spoor met de RailHog. Railcare werkt onder meer voor de door ProRail erkende spooraannemers. Het materieel kan onbemand, maar ook bemand worden verhuurd.

EcoRailer

De ‘groene’ EcoRailer is een hoogwerker om werk op hoogte snel en eenvoudig te kunnen uitvoeren. Een machine die overal op het spoor ingezet kan worden en onder meer in tunnels uitstekend functioneert, dit dankzij het feit dat de EcoRailer 100% elektrisch kan werken en dus geen uitlaatgassen produceert. Het is een milieuvriendelijke en geruisloze machine. Dit kan bij aanbestedingen een extra pluspunt voor gunning van een opdracht zijn. Hij is prijstechnisch voordelig en eenvoudig te bedienen. De EcoRailer is geschikt voor regulier Prorail-spoor, alsmede lokaal tramspoor en heeft onder andere ook toelating voor Infrabel-spoor (België).

De nieuwe EcoRailer is een mooie aanvulling op de huurvloot van Railcare die al eerder ingezet werd bij veel spoorgerelateerde projecten zoals de Betuweroute, de HSL-lijn, de Noord/Zuidlijn, maar ook onder andere bij de nieuwbouw van stations in Utrecht en Rotterdam.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht