Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaamheid in materialen en proces
De HKV RWS kledinglijn.

Duurzaamheid in materialen en proces

Steeds meer aspecten van de wegenbouw worden duurzaam en zelfs circulair. Dat dit heel ver gaat bewijst bedrijfskledingspecialist HKV die diverse producten levert die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. Dat gaat verder dan kleding alleen, zo vertelt senior accountmanager Joost van Welie.

Steeds meer producten worden geheel of deels gemaakt uit hergebruikte materialen. HKV loopt daarin voorop en haakt in op de nieuwste ontwikkelingen. Joost: “Wij wijzen onze klanten actief op onze duurzame mogelijkheden. Neem bijvoorbeeld onze t-shirts uit de RWS kledinglijn van biologisch katoen gecombineerd met gerecycled polyester. De collectie omvat t-shirt, polo, sweater tot werkbroek en softshelljas zowel in dames- als herenmaten.”

“Bij het samenstellen van ons assortiment maken we bewuste keuzes voor de meest duurzame en veilige grondstoffen en processen. Bovendien wordt er met onze leveranciers gewerkt aan een goed inzicht in de textielketen en betere werkomstandigheden in de fabrieken.”

HKV Geleidebaak.

Hergebruik

HKV gaat nog een stap verder, zo vertelt van Joost: “Belangrijk is dat de door ons geleverde kleding aan het einde van de gebruiksduur terugkomt bij ons en weer als grondstof dient voor nieuwe producten. In de ontwerpfase van de kleding wordt al rekening gehouden met de mogelijkheid tot hergebruik. Wij halen deze kleding bij onze klanten op.”

Ieder kledingstuk heeft een label met daarop de toegepaste materialen en betreffende certificeringen (ISO 20471, UV protectie). Het Oekotex 100 certificaat geeft bijvoorbeeld aan dat er geen schadelijke chemicaliën bij de productie zijn gebruikt. De garens van gerecycled polyester zijn gemaakt van PET-flessen en hebben een verminderde milieu-impact. Daarom hangt aan dit materiaal een Global Recycling Standard certificering.

Hoe langer een kledingstuk meegaat, hoe lager de impact op het milieu. De Polygiene Service Fresh technologie staat voor materialen die vaker gedragen kunnen worden voordat de kleding gaat ruiken. Minder wassen staat ook voor milieuwinst. Bovendien kan het materiaal tot wel vijftig keer worden gewassen zonder verlies van normering.

Rijstvlies verkeersborden

Uiteraard draait het niet om het milieu alleen. Joost: “We zorgen uiteraard voor een optimale kwaliteit en draagcomfort. We werken meer met strech stoffen en gedrukte in plaats van gestikte striping. Dat rekt fijner mee, ademt beter en biedt een betere pasvorm.”

HKV levert ook verkeerskegels (klasse 3 met reflectie) en geleidebaken die gemaakt worden van hergebruikte kunststoffen. Ook rijstvlies verkeersborden leveren een aanzienlijke milieuwinst op, het basismateriaal is afval uit de rijstproductie die niet verhit hoeft te worden. Ze gaan langer mee en zijn bestendig tegen vocht, rot en schimmels. De retro-reflecterende folie is bedrukt met inkt zonder oplosmiddel. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.