Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaamheid en veelzijdigheid in één kolk
De Axedo kolk is ontwikkeld uit 100% gerecycled en 100% recyclebaar polypropeen (PP).

Duurzaamheid en veelzijdigheid in één kolk

In de wereld van vandaag, waar duurzaamheid voorop staat, is het cruciaal om innovatieve oplossingen te vinden om onze milieubelasting te verlagen. De Axedo kolk-onderbak, de nieuwste toevoeging aan de Axedo-serie, stelt nieuwe normen voor projectmanagers, gww-aannemers en infrabedrijven. Het benadrukt niet alleen de betrokkenheid voor het milieu van DYKA/BT Nyloplast, maar biedt ook een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden voor elk project. Laten we eens nader kijken naar deze oplossing.

De Axedo kolk is ontwikkeld om duurzaamheid in projecten in de grond-, weg- en waterbouw te bevorderen. Een opvallend kenmerk is het gebruik van 100% gerecycled en 100% recyclebaar polypropeen (PP). Deze milieuvriendelijke keuze zorgt ervoor dat de kolk-onderbak niet alleen duurzaam is, maar ook bijdraagt aan het minimaliseren van milieueffecten.

Flexibiliteit en veelzijdigheid

De Axedo kolk-onderbak is veelzijdig en er is een uitvoering beschikbaar voor ieder project. Met meer dan honderd verschillende variaties en een breed scala aan elementen kan de Axedo worden aangepast aan specifieke eisen en voorkeuren. Van verschillende zandvangvolumes van 10, 30, 50 en 70 liter tot verschillende aansluitingen van 110mm, 125mm, 160mm of 200mm: er is altijd een geschikte oplossing.

De Axedo is gemakkelijk toegankelijk voor inspectie of reiniging na installatie.

Innovatieve accessoires

Naast veelzijdigheid in volume- en aansluitopties biedt de Axedo kolk innovatieve accessoires. Zo is er de mogelijkheid om de kolk uit te voeren met filter met stankslot en zonder stankslot. Deze laatste optie is met name handig wanneer de kolk wordt aangesloten op een infiltratievoorziening en ook de beluchting en ontluchting kan verzorgen. Alle opties kunnen ook worden uitgebreid met extra fijnfiltering.

Bescherming van de natuur

De Axedo kolk-onderbak gaat nog een stap verder om het milieu te beschermen. Nieuw in het assortiment zijn de amfibieëntrappen, waardoor amfibieën zoals kikkers, padden en salamanders die in de kolk terechtkomen, gemakkelijk kunnen ontsnappen. Dit kan levens redden, vooral tijdens amfibiemigraties.

Met meer dan honderd verschillende variaties en een breed scala aan elementen kan de Axedo worden aangepast aan specifieke eisen en voorkeuren.

Eenvoudige installatie en onderhoud 

De Axedo kolk-onderbak is ergonomisch ontworpen, wat een snelle en eenvoudige installatie mogelijk maakt. De lichtgewicht onderbakken (de 30-liter kolk weegt minder dan 10 kg) en de geïntegreerde handgrepen maken het tillen en positioneren van de kolk-onderbak eenvoudig en het stimuleert efficiënt werken. Bovendien maakt de lage inbouwhoogte van de kolk het tot een ideale keuze wanneer de ruimte beperkt is vanwege andere infrastructuur. 

De Axedo is gemakkelijk toegankelijk voor inspectie of reiniging na installatie. Het filter is eenvoudig te verwijderen en kan moeiteloos worden gereinigd. Dankzij de grijze binnenkant laat de Axedo zich eenvoudig visueel inspecteren. De gekromde bodem en ronde vorm van de kolk zorgt voor een optimale reiniging in vergelijking met de vlakke vierkante betonnen kolk. 

Onderdeel van een innovatieve productlijn 

De Axedo kolk-onderbak is een mooie toevoeging aan het Axedo assortiment, welke ook bestaat uit de Axedo inspectieputten. Deze producten stellen de norm voor duurzaamheid en veelzijdigheid en bieden oplossingen die voldoen aan de eisen van moderne projecten. 

De Axedo is niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een flexibele en aanpasbare keuze voor projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Het heeft zich bewezen als de beste in de branche met de laagste Milieukostenindicator (MKI). Duik in de toekomst van duurzaamheid met onze Axedo kolk-onderbak en kijk uit naar meer innovatieve producten uit de Axedo-serie.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.