Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaam noodterrein voor door brand getroffen bouwmarkt binnen no-time gerealiseerd
De platen werden rechtstreeks vanaf de vrachtwagen gelegd.

Duurzaam noodterrein voor door brand getroffen bouwmarkt binnen no-time gerealiseerd

Enkele maanden geleden brandde de houtopslag van een bouwmarkt in Baarn volledig af. Nadat de laatste vlammen doofden, werd er direct actie ondernomen. Vliegensvlug werd er op een naastgelegen terrein een noodterrein gerealiseerd, waardoor de bouwmarkt amper 48 uur later zijn gewone werkzaamheden weer kon oppakken.

Het noodterrein wordt ingezet als tijdelijke opslag voor de houtvoorraad en biedt ruimte aan vrachtwagens om te laden en lossen. De ondergrond bestaat uit circa zevenhonderd betonplaten, die kort na de brand door Zwaagstra Beton werden geleverd en geplaatst. “Op donderdagochtend, een paar uur na de brand, kregen we een telefoontje met de vraag of we zevenhonderd betonplaten konden leveren in Baarn”, vertelt Richard Zwaagstra, eigenaar van Zwaagstra Beton in Hoogeveen. “We moesten snel schakelen, maar we hebben altijd veel betonplaten op voorraad, beschikken over ons eigen transport en leggen de platen zelf. Dat biedt veel mogelijkheden.”

Een dag later begon Zwaagstra Beton met het leggen van de eerste platen. Zwaagstra: “De aanvoer van platen ging de hele dag door. We legden ze rechtstreeks vanaf de wagen, waardoor het supersnel ging. Bovendien is dat de veiligste en meest verantwoorde manier. Zo hoef je niet zelf te slepen met de zware platen. De volgende ochtend legden we de laatste paar op hun plek en was de klus geklaard.” Zo kon de bouwmarkt nog voor het weekeinde alweer vooruitkijken. “Het is fijn dat we op deze manier de bouwmarkt de helpende hand hebben kunnen toesteken.”

Secundaire grondstoffen

De betonplaten van Zwaagstra Beton bestaan voor het grootste deel uit duurzame, secundaire grondstoffen. De gebezemde platen bevatten 100% ECO-granulaat en 50% ECO-zand. “ECO-grondstoffen zijn mooie, kwalitatief hoogstaande producten en zijn altijd beschikbaar. Bovendien hoeft er, door het hergebruik van grondstoffen, minder nieuw zand en grind gewonnen te worden. Een ultiem voorbeeld van circulaire economie. Daarmee dragen we bij aan een duurzamere wereld.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.