Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaam bluswatersysteem voor XL Businesspark Almelo
Afsluitergroep met post indicators voor aanvullen.

Duurzaam bluswatersysteem voor XL Businesspark Almelo

Al meer dan 90 jaar is Aannemingsbedrijf QUALM gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen, repareren en onderhouden van hoogwaardige blussystemen voor onder meer de industrie, petrochemie, logistiek en infrastructuur. Maar ook voor het uitvoeren van grondwerkzaamheden en het (ver)leggen van gas- en drinkwaterleidingen ben je aan de Oranjelaan 43 in Rozenburg aan het juiste adres. Het maakt de door Eric Mulders en zijn zoon Menno geleide onderneming tot een bijzondere en veelzijdige speler.

Het werkterrein van QUALM is gelegen naast de pompkamer met de twee sprinklertanks.

Het bewerkstelligen van een optimale brandveiligheid. Voor gebouwen, terreinen, installaties én vooral mensen. “Ongeacht projectinsteek of -omvang is dát altijd het uitgangspunt wanneer we gevraagd worden om een passend blussysteem te verzorgen”, aldus Eric Mulders, die samen met zoon Menno de directie vormt van het aannemingsbedrijf. “Een systeem dat naadloos wordt geïntegreerd in de bestaande infrastructuur van gebouw en/of terrein en tot in detail beantwoordt aan de eisen van de opdrachtgever. We zorgen altijd voor de best passende oplossing en vormen voor onze klanten altijd het centrale aanspreekpunt. Ook wanneer we gevraagd worden om deelsaneringen uit te voeren, kleinschalige funderingen en bestratingen te realiseren of gasleidingen, waterleidingen of rioleringen aan te leggen. Want ook díe werkzaamheden behoren tot onze activiteiten.” 

Flinke besparingen

Een project dat recent door de specialisten van QUALM met succes werd afgerond, betreft de uitbreiding van een duurzaam en geavanceerd centraal bluswatersysteem op het XL Businesspark aan de A35 in Almelo. Dit grootschalige en optimaal bereikbare bedrijventerrein onderscheidt zich door een hoogwaardig collectief parkmanagement, waarvan onder meer een breedband glasvezelnet, een centrale laad- en loskade, een 24-uurs terreinbeveiliging én de door QUALM gerealiseerde Collectieve Bluswater Voorziening (CBV) onderdeel vormen. Voorzieningen die dankzij de gezamenlijke inkoop en een slim onderhoud en beheer de toekomstige gebruikers van het XL Businesspark flinke besparingen op het facilitaire front opleveren. “De CBV, bestaande uit twee watertanks, een pompkamer en ondergronds leidingwerk, levert het bluswater voor alle sprinklerinstallaties en brandhydranten op het gehele bedrijventerrein”, zo licht Menno Mulders de door QUALM in februari jongstleden afgeronde werkzaamheden toe. “In plaats van dat elk pand op het bedrijvenpark een eigen pompkamer en watervoorraad heeft voor de sprinklerbeveiliging, sluit elk gebouw rechtstreeks aan op de hoofdleiding van de CBV. Deze hoofdleiding is bovendien zodanig aangelegd dat nieuwe aansluitingen of uitbreidingen in de toekomst zonder problemen kunnen worden gerealiseerd.”

Aanrijdbeveiliging voor brandkranen en post indicators.

Gunstige CO2-footprint

Aannemingsbedrijf QUALM bracht voor fase 3 van het centrale bluswatersysteem circa 200 meter nodulair gietijzeren buis aan, waarvan 150 meter in de diameter 400 mm en 50 meter in 250 mm. Daarnaast plaatste de onderneming vijftien afsluiters voor de verschillende aftakkingen naar de bedrijfspanden en vijf brandkranen die de beschikbaarheid van voldoende bluswater voor de brandweer in het geval van calamiteiten garanderen. “De toegepaste nodulaire gietijzeren leidingsystemen van Saint-Gobain PAM staan niet alleen garant voor uitstekende prestaties, maar blinken ook qua duurzaamheid uit”, vervolgt Eric Mulders. “Het is namelijk een oplossing die wel 100 jaar meegaat en bovendien oneindig en volledig kan worden gerecycled. Vooral daardoor wordt de CO2-footprint van het door ons toegepaste leidingsysteem sterk verkleind.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.