Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duurzaam beton door heel Nederland

Duurzaam beton door heel Nederland

Vaak onopgemerkt, maar nagenoeg dagelijks komen we een grote veelzijdigheid aan betonproducten tegen. De dwarsliggers voor het lightrailspoor bij het spoor, of die voor de Lightrail in onder meer Rotterdam, Den Haag en bij de RandstadRail. Maar ook betonnen dak- en vloerplaten in de langste landtunnel van Nederland en vierkante paaldeksels voor paalmatrassystemen.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de duurzame betonnen damwandplanken in langs onder andere de Nederlandse waterwegen en de Friese Meren en de vele typen fundatie elementen voor zonnepanelen, straatmeubilair en verkeersvoorzieningen. Allemaal van Betonfabriek Nigtevecht. Het bedrijf is al ruim 60 jaar zelfstandig producent van betonproducten voor de grond-, weg-, water-, rail- en agrobouw. De jarenlange ervaring is terug te zien in de kwaliteit van de producten. De betonfabriek is een KOMO gecertificeerd (Kiwa criteria 73, categorie 2) en ISO 9001 gecertificeerd fabrikant, met oog voor duurzaamheid en klantspecifieke wensen.

‘Dry cast’ productieproces

De fabriek produceert diverse betonnen maatwerk producten door middel van het direct-ontkist-systeem: Dry cast. Op deze manier kan er met een enkele productiemal een hoge dagproductie worden gerealiseerd. Naast de kortere levertijd kan hierdoor ook de productprijs scherp concurrerend worden afgegeven.

Blokkenmatten werk Almere 2019. (Beeld: Betonfabriek Nigtevecht)

 

Maatwerk

Een mooi voorbeeld van een klantspecifieke oplossing, waar Betonfabriek Nigtevecht om bekend staat, is het ontwikkelen van betonnen dakplaten voor een monumentaal pand aan het de Amsterdamse IJ, de voormalige NDSM scheepswerf, het tegenwoordige Street Art Museum. Het -door de jaren heen geel gekleurde- dak van dit stukje industriële erfgoed, moest vervangen maar mét behoud van de authentieke uitstraling. Ze maakten nieuwe dakplaten, die aan alle hedendaagse eisen voldoen, maar met dezelfde uitstraling, maatvoering en okergele kleur.

Groen beton

Naast okergeel, denk je bij Betonfabriek Nigtevecht ook aan groen. Al enkele jaren brengt de fabriek hergebruik van beton in praktijk om zo een duurzame oplossing te kunnen bieden. Het bedrijf past het gecertificeerde betongranulaat als toeslagmateriaal in de mengsels toe, zónder verlies van kwaliteit! Het mag duidelijk zijn: wanneer je een specialistische oplossing zoekt in beton, weet je waar je moet zijn.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.