Platform over civiele techniek & infrastructuur
Overig

Duurzaam beton met granulaat uit asfalt scoort goed

Beton met gereinigd granulaat uit gesloopt teerhoudend asfalt scoort beter voor het milieu dan beton met zand en grind dat...

img_0151-kopieren

2 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Beton met gereinigd granulaat uit gesloopt teerhoudend asfalt scoort beter voor het milieu dan beton met zand en grind dat in de natuur is gewonnen. Dat weten ze ook bij Zwaagstra Beton. Het bedrijf is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten, nieuwe methoden en zelfs nieuwe productiehallen. “Wij maken een enorme groei door, óók op kwaliteitsniveau”, zegt André Veerkamp, verkoop buitendienst bij Zwaagstra Beton.

“We hebben net een heel traject achter de rug om te zorgen dat we met al onze betonplaten voldoen aan de strenge eisen van de KIWA.” Daarnaast heeft Zwaagstra Beton begin maart het zilveren CSC-certificaat ontvangen. “Zo’n certificaat krijg je natuurlijk niet zomaar. Ik ben erg trots op ons team dat we dit proces met een positief resultaat hebben afgesloten.” Maar Zwaagstra zou Zwaagstra niet zijn als ze niet alweer bezig zouden zijn met het realiseren van nieuwe plannen…

ECO granulaat

“Bij het maken van keuzes voor ons bedrijf, kiezen we zeker ook voor een duurzame productie”, vervolgt Veerkamp. “Omdat de primaire grondstoffen, zoals grind, schaarser worden en de Europese norm voor betonsamenstelling ruimte biedt voor een vervangingspercentage van 30% voor veel toepassingen, zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden. De inzet van granulaat is daarbij een belangrijke factor in relatie met de circulaire economie. Granulaat, uit gesloopt teerhoudend asfalt, wordt door Recycling Kombinatie REKO thermisch gereinigd en zij leveren deze secundaire gecertificeerde toeslagstof onder de naam ECO granulaat. Het granulaat beschikt over dezelfde eigenschappen als primair grind, op het gebied van kwaliteit en constructiviteit.”

Komo gecertificeerd

“Onze laborant en betontechnoloog zijn continu bezig met kwaliteit. Meten, berekenen, het verbeteren van de recepten. We maken proefplaten, we testen en pas wanneer het aan onze hoge eisen voldoet én het prijsgunstig is, passen we het toe in onze producten.” Veerkamp besluit: “Niet voor niets zijn het ECO granulaat en al onze betonplaten KOMO gecertificeerd!”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%