Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
DUPORT ontwikkelt 15 meter bemester

DUPORT ontwikkelt 15 meter bemester

De Nederlandse machinefabrikant Duport uit Dedemsvaart (O.) komt met een 15 meter brede All Track HD-bemester. Daarmee breidt de fabrikant het assortiment volledig in eigen beheer naar boven uit. 

Het nieuwe type DW 15080 is de grotere broer van de 12,3 meter variant. De bemester is naast het reguliere bemestingswerk, waarbij maximale capaciteit wordt gevraagd, uitermate geschikt in combinatie met een rijpadensysteem. 

5-delig frame zorgt voor optimale bodemvolging 

De bemester krijgt de typebenaming DW 15080. (15 meter en 80 uitlopen) en klapt op in vijf delen. De diameters van de cilinders zijn zo berekend dat de bodemdruk over de gehele breedte gelijk is. De unieke constructie van de bemester zorgt ervoor dat zelfs bij grote hoogteverschillen de bodemvolging optimaal is. Tijdens het draaien op de kopakker klapt de bemester op in een V-vorm, zodat de buitenste punten de grond niet raken. Dit gebeurd volautomatisch op basis van hefinrichting van de tank of zelfrijder. 

Het vertrouwde bemestingsresultaat van Duport 

De bemester is uitgerust met twee Bomech Alrena V42-verdelers. De machine blinkt uit in hoge bemestingskwaliteit in combinatie met lage onderhoudskosten. Duport staat bekent om de dikke schijven van 5 mm (middelste vlakke snijschijf) en 8 mm (bolle schijven). Hierdoor ontstaat er een zeer hoge standtijd van de machine. Door de 3-delige schijf zijn de onderhoudskosten laag van Duport bemesters. De vlakke schijf is eerder versleten dan de bolle schijf en hierdoor hoeft men doorgaans alleen de vlakke snijschijf te vervangen. 

Geen automatisch vetsmering systeem nodig 

De schijven zijn uitgerust met onderhoudsvrije lagers, die niet meer gesmeerd hoeven worden. Een extra afdichting voorkomt intrede van vuil en houdt smeermiddel binnen. 

Elke uitloop wordt hydraulisch gesloten en geopend. De reden voor hydraulische afsluiters, is dat de mechanische afsluiters niet openen bij het bemesten van graanland vanwege de lage schrijfdruk. De 15 meter bemester van Duport is mechanisch geveerd en beschikt over meelopend gestuurde elementen. De schijfafstand is 18,75 cm (15 meter is een veelvoud van 18,75 cm) waardoor ook hoge doseringen netjes in de grond geïnjecteerd kan worden. 

De 15 meter bemester is reeds leverbaar. Bijgevoegd beeldmateriaal is van het prototype van de machine. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.