Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Duitse degelijkheid in draglineschotten bij bouw Blankenburgverbinding

Duitse degelijkheid in draglineschotten bij bouw Blankenburgverbinding

Bij de aanleg van de Blankenburgverbinding, die de A20 bij Vlaardingen en de A15 bij Rozenburg via de nieuwe snelweg A24 met elkaar verbindt, worden draglineschotten toegepast. Deze schotten worden net over de grens in Duitsland gefabriceerd en zijn uniek in hun soort. Onder meer omdat ze gemaakt zijn van volledig duurzaam tropisch hardhout. 

Draglineschotten zijn verkrijgbaar in alle soorten, maten, en kwaliteiten. Echter, de producten van Ko-Mats, net over de grens in het Duitse Bad Bentheim, zijn onderscheidend om meerdere redenen. “Onze draglineschotten zijn van 100 procent Azobé, een tropisch hardhout uit Afrika met optimale eigenschappen. We kopen dit bij gecertificeerde leveranciers in Nederland”, legt Mike Schong, salesmanager bij Ko-Mats uit. “Het is een bijzonder harde houtsoort, zeer duurzaam, vochtbestendig, erg zwaar en slijtvast. Uiterst geschikt om te dienen als toegangsweg, voor waterwerken of als ondergrond voor zwaar materieel.”

Geautomatiseerd

Het productiebedrijf vervaardigt draglineschotten van 3 tot 8 meter lang, 1 meter breed en in drie verschillende diktematen (100, 150 en 200 millimeter) en heeft van alles grote voorraden waardoor een snelle levering mogelijk is. Schong: “Het productieproces is volledig geautomatiseerd. Het hout komt aan in onze fabriek. Daar frezen wij het in lengte en maken er draglineschotten van door ze onder 130 bar met behulp van stalen pennen tegen elkaar te drukken. Vervolgens ondergaan ze enkele bewerkingen die kenmerkend voor onze producten zijn.”

Blankenburgverbinding

Zo ook de 300 draglineschotten die Ko-Mats speciaal voor de bouw van de Blankenburgverbinding heeft gemaakt. De nieuwe snelweg van twee keer drie banen gaat de A15 bij Rozenburg met de A20 bij Vlaardingen verbinden. Een deel bestaat uit een tunnel die onder het Scheur doorloopt. De A24 moet in 2024 klaar zijn. Bouwconsortium BAAK legt de verbinding in opdracht van Rijkswaterstaat aan. “We hebben daarvoor schotten van 6 en 8 meter lang, 1 meter breed en 20 centimeter dik geleverd. Ze worden hier gebruikt voor toeritten en als ondergrond voor heikranen en heimachines. De schotten zijn voorzien van een aanpiksleuf en zijn rondom geschaafd om te levensduur van de draglineschotten te verbeteren. Eveneens hebben we de kopse kanten in de RAL-kleur van BAAK gespoten en een hoofdletter B ingefreesd. Voor herkenning in het veld!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.