Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Drone data platform en tilt compensatie:

Drone data platform en tilt compensatie:

nieuwe technologieën voor de bouwsector

Nieuwe technologieën brengen veel voordelen met zich mee en dat begint de bouwsector zich meer en meer te beseffen. Steeds vaker zien we dat bouwbedrijven deze digitale technologieën omarmen, zoals drones, BIM en data-analyse.

schermafbeelding-trimble-stratus_1-kopieren

Met de Trimble Stratus software kan men na de drone meting de totale materiaal volumes berekenen van aan te vullen of uitgegraven materiaal en kunnen depots, watergangen, enzovoort eenvoudig en nauwkeurig in kaart gebracht worden.

 

Drone data platform

De inzet van drones maakt de bouwsector sneller, efficiënter en rendabeler, vindt de firma SITECH, die bekend staat als betrouwbare partner in bouwtechniek systemen waaronder Trimble. SITECH werkt met Trimble Stratus: een Drone data platform waarmee accurate en actuele topografische informatie over de werklocatie en het werk materieel in kaart gebracht kan worden.

cec-image-dynamic-tilt_1-high-resolution-kopieren

Ook kunnen er al lopend, staand of rijdend nauwkeurig punten vastgelegd worden, zélfs wanneer je je op een hellend vlak begeeft.

 

Analyseren en delen

De data kan eenvoudig in de Cloud worden geprocessed en gedeeld  met de opdrachtgevers/ stakeholders en onderaannemers. Dankzij de nauwkeurige inmetingen op locatie en het snel uitvoeren van volumeberekeningen, ontstaan preciezere calculaties en betrouwbare planningen en budgetten.

Visuele tijdlijn

Met de Trimble Stratus software zijn ontwerpen te controleren: door ontwerpbestanden te uploaden en gemeten oppervlaktes met ontwerpen te vergelijken wordt de voortgang bijgehouden. Dankzij de visuele tijdlijn worden aanpassingen bijgehouden, wordt miscommunicatie voorkomen en kunnen er sneller beslissingen genomen worden.

fourCircularStraightOneQuarterN5

Dankzij het Drone data platform kunnen gemakkelijk afstanden, hellingen en hoogten gemeten worden om die met metingen op de locatie te vergelijken.

 

Meten met tilt compensatie

Ook meten met tilt compensatie is een nieuwe technologie die de bouwsector veel voordelen gaat bieden. Met de SPS 986 en SiteWorks in combinatie met Tilt compensatie software en firmware kun je schuin meten, waardoor er toch gemeten kan worden op moeilijk bereikbare plaatsen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld BOB’s en duikers. Maar ook kunnen er al lopend, staand of rijdend nauwkeurig punten vastgelegd worden, zélfs wanneer je je op een hellend vlak begeeft. Tilt compensatie in ‘voertuig modus’ is ontworpen om metingen met hogere nauwkeurigheid op steilere hellingen te maken of vanaf een rijdend voertuig te verrichten om tijd en geld te besparen.

Tilt compensatie maakt het gemakkelijker te leren voor de beginnende landmeter en bespaart de ervaren landmeters veel tijd. En zorgt bovendien voor een veiligere manier van meten.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.