Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Drinkwatertankrenovatie Zell am See
Voor het lassen van de plaatverbindingen wordt gebruik gemaakt van extrusielassen.

Drinkwatertankrenovatie Zell am See

In de gemeente Zell am See in Salzburg worden sinds 2016 de verouderde verhoogde drinkwatertanks gerenoveerd. Liot Kunststofftechnik GmbH, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de sanering van drinkwatertanks, gebruikt hiervoor het door AGRU Kunststofftechnik geproduceerde HYDROCLICK-drinkwaterleidingsysteem.

Liot Kunststofftechnik heeft de afgelopen jaren al verschillende drinkwatertanks in Zell am See met succes gerenoveerd. In totaal werd 640 m² HYDROCLICK-panelen professioneel geïnstalleerd voor de twee kamers van de Fuchslehen-tank. Bij dit bekledingssysteem wordt in de bestaande waterkamer een op lekkage geteste bekleding van PE80 aangebracht.

De HYDROCLICK-platen met hun niet-poreuze en gladde oppervlakken zorgen voor een veilige en hygiënisch perfecte opslag van het drinkwater. De afstandsbouten aan de achterzijde dienen als mogelijke afvoer voor condenswater en het binnendringen van water door de bestaande betonconstructie. Een drukopbouw tussen “oude” constructie en “nieuwe” bekleding kan met dit systeem worden vermeden. Tussen de betonnen muur en de achterkant van de HYDROCLICK-plaat kan water worden afgevoerd naar de pompput van de poortkamer. Het gehele vloeroppervlak (incl. pompput) en alle muuroppervlakken zijn meestal tot ca. 20 cm boven het maximale waterniveau uitgelijnd.

De gietijzeren buizen in de tank werden vervangen door AGRU PE 100-buizen.

Weekmakervrij materiaal goedgekeurd voor drinkwater

Omdat de buisdoorvoeringen, die uit gietijzeren buizen bestonden, ook werden vervangen door PE-HD-buizen van AGRU, komt het drinkwater in de tank alleen in contact met polyethyleen. Het materiaal polyethyleen voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot voedselhygiëne, mechanische sterkte en duurzaamheid. Het thermoplastische materiaal is fysiologisch onschadelijk, reukloos, smaakloos en vrij van weekmakers. Aangezien de eenvoudig te reinigen HYDROCLICK-bekleding ook permanent bestand is tegen corrosie en permanent bestand is tegen chlorering tot 3 mg/l, is het het ideale systeem voor de renovatie van drinkwatertanks.

HYDROCLICK kan ook snel en veilig worden geïnstalleerd. Het systeem bestaat uit een paneel met de CLICK en afstandsbouten, die tijdens het extrusie-calanderingsproces worden gevormd, en het CLICK-profiel, dat is afgestemd op de CLICK-bouten van het paneel. Bovendien scoort HYDROCLICK met korte montagetijden, een schone en veilige montage en permanent dichte lasverbindingen. De inspectie van de drinkwatertank is ook gemakkelijker dankzij het blauwe oppervlak.

Het resultaat is een hygiënische corrosiebescherming voor vele jaren.

AGRU HYDROCLICK – Systeem

In een eerste stap worden de CLICK-strips mechanisch bevestigd in het wand- en vloeroppervlak van de container zonder uitgebreide voorbereidende werkzaamheden. Vervolgens worden de HYDROCLICK-platen op hun plaats geklikt. De plaatverbindingen worden door middel van extrusielassen strak aan elkaar gelast. De afstand tussen de HYDROCLICK-plaat en de betonwand laat de lucht achter het systeem circuleren en voorkomt verdere corrosie van de betonstructuur. Voor de ventilatie van het reservoir werd een luchtfiltersysteem met geforceerde ventilatie geïnstalleerd, eveneens met PE 100-buizen van AGRU. Zo blijft het drinkwater altijd zuiver en wordt condensatie op de betonnen liggers van de dakconstructie effectief voorkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.