Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Drietal minigravers voor werk in stedelijk gebied

Drietal minigravers voor werk in stedelijk gebied

De drie opnieuw vormgegeven minigraafmachines zijn onlangs gepresenteerd door Yanmar Compact Equipment EMEA.

De nieuwe mini’s worden door Yanmar omschreven als “Robuust, betrouwbaar en veelzijdig, met indrukwekkende prestaties in een zeer compact pakket – perfect voor stedelijke werkplekken waar ruimte schaars is.” Ze hebben een korte draaicirkel in combinatie met een groot bereik van de giekverstelling naar links. Er is keuze uit een cabine- of canopyversie, die allebei een intuïtieve bediening en veel ruimte bieden voor graafmachines in deze gewichtsklasse.

Het hydraulische ViPPS-systeem combineert kracht en snelheid en zorgt voor een soepele en gelijktijdige werking van graaf- en zwenkacties.

De minigravers zijn gemakkelijk te vervoeren en het motorgedeelte is dankzij een bredere motorkap gemakkelijk toegankelijk voor onderhoud. De zijpanelen zijn snel te demonteren en de uitneembare cabinevloer geeft directe toegang tot hydraulische componenten, de brandstof- en hydraulische tanks plus de radiator. 

Een standaard aanhanger met een GVW van 2,5 ton is voldoende voor het transport van deze kleine krachtpatser inclusief bijbehorende aanbouwdelen.

ViPPS-systeem en Smart Assist Remote

De nieuwe serie minigravers maakt gebruik van het hydraulische ViPPS-systeem van Yanmar, dat kracht en snelheid combineert met precisie en daardoor een soepele en gelijktijdige werking van graaf- en zwenkacties mogelijk maakt. Ook deze compacte minigravers kunnen optioneel gebruik maken van Yanmar’s Smart Assist Remote, het vlootbeheersysteem waarvan de gegevens op afstand en in realtime op pc of smartphone zijn uit te lezen.

De SV19 VT is met zijn gewicht van circa 1,9 ton de grootste van de drie nieuwe Yanmar minigravers en dat zien we terug in zijn prestaties.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat bij Yanmar voorop en dat zien we terug in het behalen van ROPS, TOPS- en FOPS-certificeringen voor zowel de canopy- als cabinevarianten. Voor de machinist is ook het optimale zicht rondom van belang. Krachtige LED-werklampen en een oranje veiligheidsgordel zijn standaard en een gordelsensor is als optie verkrijgbaar. De nieuwe drieling is vanaf nu te bestellen bij de dealers en de verdelers in België (Cebeko, FM Bouwmachines, Gecimat) en Nederland (Geert-Jan de Kok).

Yanmar SV15 VT

Een standaard aanhanger met een brutogewicht van 2,5 ton is voldoende voor het transport van deze kleine krachtpatser inclusief bijbehorende aanbouwdelen. De SV15 VT heeft namelijk een transportgewicht van 1.465 kg (canopy) of 1.555 kg (cabine) en standaard een viertal bevestigingspunten op het rijwerk. Zijn prestaties ontleent hij aan de Stage V-conforme, driecilinder dieselmotor met indirecte injectie uit de bekende TNV-serie van Yanmar. Die zorgt met een laag brandstofverbruik voor een graafkracht van 7,4 kN op de stick en 12,9 kN op de bak. Het hydraulische systeem met dubbele tandwielpomp levert een debiet van 28,6 liter per minuut bij een maximale druk van 205 bar.

Met zijn korte draaicirkel en grote zwenkbereik is de SV15VT overal inzetbaar. Ook de in breedte verstelbare onderwagen (990 tot 1170 mm) draagt bij aan de veelzijdigheid. Hij heeft twee rijsnelheden: 2,4 en 4,8 km/u.

De ruime cabine met intuïtief geplaatste bedieningselementen biedt goed zicht rondom.

Yanmar SV17 VT

Met 1.570 kg (canopy) en 1.660 kg (cabine) is de SV17 VT niet veel zwaarder dan de SV15 VT en daardoor even gemakkelijk te transporten tussen werklocaties, hetgeen zeker voor kabelleggers en bij landschapsarchitectuur een voordeel is. Qua vermogen en prestaties doet hij een flinke stap in de richting van grotere modellen. Zijn graafkracht ligt op 9,9/16 kN (stick/bak) en de trekkracht op respectievelijk 12,8 en 8 kN. 

De Yanmar SV19 VT ontleent zijn grote stabiliteit mede aan zijn in de breedte aanpasbare onderwagen (980 tot 1320 mm).

Yanmar SV 19 VT

Als grootste van de drie – hij weegt circa 1,9 ton – is de SV19VT uitgerust met een Stage V motor van het Yanmar 3TNV platform. De opbreekkracht bedraagt 11,4/16,7 kN (dipperstick/bak) en de trekkracht 12,9 kN. De rijsnelheid is 2,4 of 4,4 km/u. Het hydraulische ViPPS-systeem levert 39 liter/min bij een maximale druk van 220 bar. Met zijn een in de breedte variabele onderwagen (980 tot 1.320 mm), brede zwenkbereik en optioneel extra contragewicht van 50 kg moet hij naast kracht ook veel stabiliteit, flexibiliteit en werkbereik bieden.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.